Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat pařížský salát? Skvěle chutná s čerstvým pečivem i namazaný na chlebíčku
Zdroj: Toprecepty

Pařížský salát je po mnohé generace milovaný svačinový salát, který mizí z pultu každého lahůdkářství rychlostí blesku. Tento retro salát v sobě skrývá jemný salám společně se sterilovanou zeleninou a jemnou majonézou.

Lahodný pařížský salát je pro mnohé strávníky návrat do vzpomínek na školní bufet. Snadno si můžete vzpomínky oživit a chutný salát připravit doma k svačině, nebo jej natřít na chlebíčky. Příprava není vůbec složitá a zaručeně si pochutnáte.

Jak připravit pařížský salát

Pařížský salát patří jednoznačně mezi ikony studené kuchyně a svůj název získal podle používaného pařížského salámu.

Na přípravu salátu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve nakrájejte okurky i salám na nudličky a vložte je do mísy.
  2. Dále oloupejte cibuli a nasekanou nadrobno ji přimíchejte k salámu.
  3. Do salátu přidejte také sterilovaný hrášek a vše důkladně promíchejte s majonézou.
  4. Na závěr salát dochuťte pomocí soli, pepře, hořčice, worcesteru, octu a případně doslaďte cukrem.
  5. Hotový pařížský salát vychlaďte v lednici a poté podávejte s čerstvým pečivem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli