Jak udělat pařížský salát? Skvěle chutná s čerstvým pečivem i namazaný na chlebíčku
Pařížský salát je po mnohé generace milovaný svačinový salát, který mizí z pultu každého lahůdkářství rychlostí blesku. Tento retro salát v sobě skrývá jemný salám společně se sterilovanou zeleninou a jemnou majonézou.
Lahodný pařížský salát je pro mnohé strávníky návrat do vzpomínek na školní bufet. Snadno si můžete vzpomínky oživit a chutný salát připravit doma k svačině, nebo jej natřít na chlebíčky. Příprava není vůbec složitá a zaručeně si pochutnáte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pařížský salát
Pařížský salát patří jednoznačně mezi ikony studené kuchyně a svůj název získal podle používaného pařížského salámu.
Na přípravu salátu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte okurky i salám na nudličky a vložte je do mísy.
- Dále oloupejte cibuli a nasekanou nadrobno ji přimíchejte k salámu.
- Do salátu přidejte také sterilovaný hrášek a vše důkladně promíchejte s majonézou.
- Na závěr salát dochuťte pomocí soli, pepře, hořčice, worcesteru, octu a případně doslaďte cukrem.
- Hotový pařížský salát vychlaďte v lednici a poté podávejte s čerstvým pečivem.
Komentáře