Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud jste milovníci brynzy a chcete s ní vyzkoušet různé pokrmy, inspirujte se receptem na lahodnou brynzovou pomazánku. Je skvělá k pohoštění návštěvy nebo také k rodinné večeři na čerstvém, křupavém pečivu.

Připravíte si rádi tradiční halušky s brynzou, ale nevíte jak využít zbytek tohoto sýru? Spotřebujte ho na lahodnou pomazánku, která nejlépe chutná na tmavém pečivu. Ozdobená křupavými mandlemi či zdravými klíčky vypadá neodolatelně.

Jak udělat brynzovou pomazánku

Brynza je oblíbený slovenský sýr vyráběný z ovčího mléka a tvarohu. Z této pochoutky připravíte i lahodnou brynzovou pomazánku s mandlemi.

Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Mandle nejprve opražte nasucho na pánvi do zlatavé barvy a poté nechte vychladnout.
  2. Mezitím v misce smíchejte brynzu, máslo, jogurt a drobně nakrájenou jarní cibulku.
  3. Vychladlé mandle nasekejte nahrubo a přidejte do pomazánky.
  4. Pomazánku ochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a na závěr přidejte nasekanou pažitku či petrželku.
  5. Vychlazenou brynzovou pomazánku podávejte na čerstvém pečivu.

Brynza je velmi všestrannou surovinou, využít ji můžete v mnoha masitých i bezmasých pokrmech. Jedním z nich jsou také tradiční halušky s brynzou a slaninou. Připravte si báječný oběd díky videoreceptu, přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky