Jak připravit brynzovou pomazánku? S mandlemi a na tmavém pečivu je výborná
Pokud jste milovníci brynzy a chcete s ní vyzkoušet různé pokrmy, inspirujte se receptem na lahodnou brynzovou pomazánku. Je skvělá k pohoštění návštěvy nebo také k rodinné večeři na čerstvém, křupavém pečivu.
Připravíte si rádi tradiční halušky s brynzou, ale nevíte jak využít zbytek tohoto sýru? Spotřebujte ho na lahodnou pomazánku, která nejlépe chutná na tmavém pečivu. Ozdobená křupavými mandlemi či zdravými klíčky vypadá neodolatelně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat brynzovou pomazánku
Brynza je oblíbený slovenský sýr vyráběný z ovčího mléka a tvarohu. Z této pochoutky připravíte i lahodnou brynzovou pomazánku s mandlemi.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Mandle nejprve opražte nasucho na pánvi do zlatavé barvy a poté nechte vychladnout.
- Mezitím v misce smíchejte brynzu, máslo, jogurt a drobně nakrájenou jarní cibulku.
- Vychladlé mandle nasekejte nahrubo a přidejte do pomazánky.
- Pomazánku ochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a na závěr přidejte nasekanou pažitku či petrželku.
- Vychlazenou brynzovou pomazánku podávejte na čerstvém pečivu.
Brynza je velmi všestrannou surovinou, využít ji můžete v mnoha masitých i bezmasých pokrmech. Jedním z nich jsou také tradiční halušky s brynzou a slaninou. Připravte si báječný oběd díky videoreceptu, přejeme dobrou chuť.
Komentáře