Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 309 kJ / 1 269 kcal
Bílkoviny21,72 g
Tuky101,88 g
Vláknina21,67 g
Cholesterol309 mg
Sodík445 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy55,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z časopisu Reva asi 20 let.

Původní recept je bez udání množství surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

monikah

22. 10. 2015 20:58

Ďakujem za super recept :-p:yes:

eva hubova

23. 10. 2010 21:04

Ivi,díky za foto a jsem ráda chutnalo:-))

ivulinka

23. 10. 2010 12:37

Evičko, dneska byla polévka k obědu a byla výborná, jen jsem přidala na kostičky nakrájenou bramboru. Letí ti fotka, bodík letěl již dříve, děkuji:-K

zizala

26. 9. 2010 18:53

Václavky se opravdu musí dobře tepelně upravit, jsou hůře stravitelné, ale výborné. Guláš z nich je delikatesa:-p:-p

eva hubova

26. 9. 2010 16:18

Spageto já jsem zadala vaclavky a ukázaly se mi 3 recepty,to mě nenapadlo dát jen vaclav:-))no zas jsem jako začátečník chytřejší,díky:-))
Magdalenko,já zatím 40 let bez problémů a tenkrát by mě to ani nenapadlo že mi může být zle:-Dale kolegyně z práce roky je sbírala a jednou se jí tam dostal podobný hřib,ona i chlap křeče a střevní potíže 2 dny a zkušená houbařka:-))taky je nakládám do octu a diky za tip kam je přidat,jen aby rostly:-))

magdalenka

26. 9. 2010 15:52

Receptík pekný, Evi, ako vždy...+
Ja som podpňovky iba nakladala do octu a robila som knedlíky - povarené, posekané do zemiakového cesta, uvariť a s osmaženou cibuľkou. A kdesi mám recept na podpňovky nakladané s kapustou - zelím, nastrúhaná kapusta s povarenými hubami a nakladač, klasický spôsob konzervovania.
Teraz som sa zapozerala do svojej hubárskej knihy a tam píšu, že václavky = podpňovky za surova spôsobujú tráviace ťažkosti, niektorým jedincom aj dôkladne tepelne upravená huba. Predpokladá sa, že niektorý z druhov podpňoviek, môže byť mierne jedovatý. Ohraničenie a taxonomické zhodnotenie týchto druhov nie je ešte definitívne...

Ja patrím k jedincom, ktorým zatiaľ podpňovka neublížila. Takže zbieram veselo ďalej.

spagetka

26. 9. 2010 15:22

Evi - jenom tady, když si do rozšířeného vyhledavače zadáš václav - vyjede ti 11 receptů.;-)

eva hubova

26. 9. 2010 15:15

Bibinko máš pravdu že na václavky nejsou skoro žádné recepty.Někde mám recept vystřižený z nějakých novin na václavkové knedlíky a guláš,budu to muset pohledat.Ale nejraději je mám usmažené na másle do skoro připálena bez vajíček s chlebem,ty můžu každý den už dětství.:-p
Měli jsme sousedku pocházela z Ruska a ta je navlékala na niť,takové korále z toho dělala a sušila to pověšené nad sporákem v kuchyni,když jsme k ní přišli tak celý dům voněl houbami.Dávala to do krup a pohanky a s něčím zapékala v troubě:-))

spagetka

26. 9. 2010 13:35

Já václavky miluju v jakékoli podobě:-*:-*, jinak Bibi - já ti budu taky oponovat - z václavek je lepší polívka než ze špiček a víš proč? Protože můj muž špičky prostě nesbírá a nemám absolutně možnost to porovnat :-D:-D:-D Jinak souhlasím, na václavky je spousta receptů, málokdo je ale dělá jinak než zaváří nakyselo, což byl i případ mého drahého, který zíral, co se z nich dá dělat....
:yes:

Bibinka

26. 9. 2010 13:26

Evi, mám několik Houbových kuchařek a Atlasů a nikde není psán z václavek žádný recept, jen naložené;-) Houby jsou to tužší, tak proč by z nich nemohly být různé guláše ap. Dávám ti 5.bod:yes:

Tejajo, malinko ti budu oponovat, nejlepší polévka, co se hub týče je ze špiček, mají takovou hovězí chuť a je to uváděné i v knížkách a můžu to potvrdit;-)

eva hubova

26. 9. 2010 12:38

Jani,sama jsem byla překvapena že u souseda celý pařez václavek a bylo dlouho sucho:-))
Holky všem díky:-))

JanaDorazinova

26. 9. 2010 11:13

Ha, už je to tady!!! Václavky!! No, snad nějaké budou, rozpršelo se nám..:yes: Jo, je z nich vynikající guláš!!:-p

ivulinka

26. 9. 2010 08:53

Evi, kéž bych měla václavky, byly by dneska v nedělní polévce, bodík už je na cestě:yes:

tejaja

26. 9. 2010 07:15

Podpňovky ( václavky ) sú najlepšie huby na polievku, ale aj iné jedlá. Sú voňavé a veľmi chutné. ;-) Díky za recept :-D;-)

eva hubova

26. 9. 2010 00:46

Jsou trochu tuhší,ale lišky jsou víc tuhé,ty krajím úplně na maličké kousíčky:-))a díky za:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaclavky jak dlouho vařit václavky václavky recept václavky recepty recepty na václavky nakládané václavky recepty na houby václavky václavka obecná recept václavky nakládané příprava václavek recept vaclavky recept na vaclavky recepty z vaclavek recepty z hub vaclavky jak upravit vaclavky jedlé houby václavka recepty houby václavky polévka z václavek omacka z vaclavek václavky příprava

Suroviny: houby václavky, smetana na vaření, máslo, bujón drůbeží, paprika sušená sladká, škrob kukuřičný, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl

TopRecepty.cz

Václavky na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Xg