Václavky na smetaně
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,72 g |
Tuky | 101,88 g |
Vláknina | 21,67 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 55,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Reva asi 20 let.
Původní recept je bez udání množství surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2015 19:58


23. 10. 2010 20:04

23. 10. 2010 11:37

26. 9. 2010 17:53


26. 9. 2010 15:18


Magdalenko,já zatím 40 let bez problémů a tenkrát by mě to ani nenapadlo že mi může být zle



26. 9. 2010 14:52
Ja som podpňovky iba nakladala do octu a robila som knedlíky - povarené, posekané do zemiakového cesta, uvariť a s osmaženou cibuľkou. A kdesi mám recept na podpňovky nakladané s kapustou - zelím, nastrúhaná kapusta s povarenými hubami a nakladač, klasický spôsob konzervovania.
Teraz som sa zapozerala do svojej hubárskej knihy a tam píšu, že václavky = podpňovky za surova spôsobujú tráviace ťažkosti, niektorým jedincom aj dôkladne tepelne upravená huba. Predpokladá sa, že niektorý z druhov podpňoviek, môže byť mierne jedovatý. Ohraničenie a taxonomické zhodnotenie týchto druhov nie je ešte definitívne...
Ja patrím k jedincom, ktorým zatiaľ podpňovka neublížila. Takže zbieram veselo ďalej.
26. 9. 2010 14:22

26. 9. 2010 14:15

Měli jsme sousedku pocházela z Ruska a ta je navlékala na niť,takové korále z toho dělala a sušila to pověšené nad sporákem v kuchyni,když jsme k ní přišli tak celý dům voněl houbami.Dávala to do krup a pohanky a s něčím zapékala v troubě

26. 9. 2010 12:35






26. 9. 2010 12:26


Tejajo, malinko ti budu oponovat, nejlepší polévka, co se hub týče je ze špiček, mají takovou hovězí chuť a je to uváděné i v knížkách a můžu to potvrdit

26. 9. 2010 11:38

Holky všem díky

26. 9. 2010 10:13


26. 9. 2010 07:53

26. 9. 2010 06:15



25. 9. 2010 23:46


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Přidáno před 20 hodinami
Žebírka v pivní marinádě
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Kuřecí prsa á la bažant
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Chlapská lutenice
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Vepřové nudličky na bramborách
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Kapustičky po rakousku
Přidáno 3. 12. 2023 15:00
Právě bylo uvařeno:
Linecké kytičky
Miloslava11 uvařila před 36 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Nastasja uvařil před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
prochli uvařil před 7 hodinami
Měkké perníčky bez proležení
Mari889 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
Tamarysek uvařila před 9 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
v3ndulina uvařila před 9 hodinami
Špaldové mandlové rohlíčky
Sarka86 uvařila před 9 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Misula64 uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso s červenou řepou
Martin87 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: vaclavky jak dlouho vařit václavky václavky recept václavky recepty recepty na václavky nakládané václavky recepty na houby václavky václavka obecná recept václavky nakládané příprava václavek recept vaclavky recept na vaclavky recepty z vaclavek recepty z hub vaclavky jak upravit vaclavky jedlé houby václavka recepty houby václavky polévka z václavek omacka z vaclavek václavky příprava
Suroviny: houby václavky, smetana na vaření, máslo, bujón drůbeží, paprika sušená sladká, škrob kukuřičný, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl
Václavky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Xg
16 názorů