Vepřové srdce na kmínu a slanině

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 9 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 9 názorů

Suroviny 4-6 porcí

3 ks vepřových srdcí
2 větší cibule
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
3 kávové lžičky mletého kmínu
15 dkg uzené slaniny
1/2 litru vývaru z kostí
hl. mouka
máslo
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje.

  2. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme.

  3. Srdce důkladně očistíme a rozkrojíme na poloviny.

  4. Přidáme do tlakového hrnce a lehce orestujeme.

  5. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř dle chuti.

  6. Dusíme (tlakujeme) do měkka asi 30 minut.

  7. Poté vyjmeme půlky srdcí a nakrájíme na menší kousky.

  8. Z vývaru za pomocí máslové jíšky vytvoříme lahodnou omáčku.

  9. Přidáme nakrájená srdce a provaříme 15 minut.

  10. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Rychlá večeře :)

Komentáře k receptu Vepřové srdce na kmínu a slanině

Tématické fráze: vepřové srdce na slanině vepřové srdce s rýží vepřové srdce recepty vepřové na kmíně srdce na slanině srdce na kmíně vepřové srdce recept recept na vepřové srdce vepřové na kmine-videorecept vepřové srdce na špeku hovězí srdce na slanině videorecept veprove srdicko na kmine veprove srdce veprove srce vepřové srdce rýže srdce na slanině recept srdce na špeku videorecept hovezi srdce na slanine veprovy srdicko recept veprove kousky na slanine