Jak připravit pečené kuře na medu? Z několika surovin vykouzlíte neodolatelný pokrm
Pečené kuře se dá připravit s velkou parádou a na nespočet způsobů. Může být pikantně kořeněné, voňavé po bylinkách nebo plněné nádivkou. Inspirujte se receptem kuřete na medu, které vás svou chutí okouzlí.
Rychlý recept na kuře s dokřupava propečenou kůžičkou potěší každého strávníka. Pokud milujete sladko-slané kombinace, tak si zajisté pochutnáte na kombinaci koření, česneku a medu. K pečenému kuřeti se hodí jakákoliv bramborová příloha.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pečené kuře na medu
Pečené kuře na medu voní dokonale po česneku a čerstvých bylinkách. Připravená marináda báječně ozvláštní jemnou chuť kuřecího masa.
Na 4 porce kuřete budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oloupejte česnek a prolisujte ho. Dále přidejte ostatní suroviny na marinádu a důkladně promíchejte. Sůl použijte pouze v případě, pokud jsou kořenící směsi bez obsahu soli.
- Nyní kuře rozřízněte podél hrudní kosti, rozložte ho naplocho a naložte do marinády alespoň na 3 hodiny.
- Do připraveného pekáčku uložte marinované kuře prsíčky dolů a přelijte zbytkem marinády.
- Pekáček přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby. V průběhu pečení kontrolujte, zda se kuře nepřipaluje a případně podlévejte trochou vody.
- Kuře pečte zhruba 45 minut při teplotě 180 °C, poté odklopte víko či alobal, kuře otočte a dopečte kůrčičku.
- Upečené kuře podávejte se svou oblíbenou přílohou, jako je například bramborová kaše či vařená rýže.
Pro začátečníky v kuchyni je skvělou inspirací snadný videorecept, který provede přípravou kuřete krok za krokem. Tento recept navíc nezabere mnoho času a každý strávník si zaručeně pochutná. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře