Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře se dá připravit s velkou parádou a na nespočet způsobů. Může být pikantně kořeněné, voňavé po bylinkách nebo plněné nádivkou. Inspirujte se receptem kuřete na medu, které vás svou chutí okouzlí.

Rychlý recept na kuře s dokřupava propečenou kůžičkou potěší každého strávníka. Pokud milujete sladko-slané kombinace, tak si zajisté pochutnáte na kombinaci koření, česneku a medu. K pečenému kuřeti se hodí jakákoliv bramborová příloha.

Jak připravit pečené kuře na medu

Pečené kuře na medu voní dokonale po česneku a čerstvých bylinkách. Připravená marináda báječně ozvláštní jemnou chuť kuřecího masa.

Na 4 porce kuřete budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oloupejte česnek a prolisujte ho. Dále přidejte ostatní suroviny na marinádu a důkladně promíchejte. Sůl použijte pouze v případě, pokud jsou kořenící směsi bez obsahu soli.
  2. Nyní kuře rozřízněte podél hrudní kosti, rozložte ho naplocho a naložte do marinády alespoň na 3 hodiny.
  3. Do připraveného pekáčku uložte marinované kuře prsíčky dolů a přelijte zbytkem marinády.
  4. Pekáček přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby. V průběhu pečení kontrolujte, zda se kuře nepřipaluje a případně podlévejte trochou vody.
  5. Kuře pečte zhruba 45 minut při teplotě 180 °C, poté odklopte víko či alobal, kuře otočte a dopečte kůrčičku.
  6. Upečené kuře podávejte se svou oblíbenou přílohou, jako je například bramborová kaše či vařená rýže.

Pro začátečníky v kuchyni je skvělou inspirací snadný videorecept, který provede přípravou kuřete krok za krokem. Tento recept navíc nezabere mnoho času a každý strávník si zaručeně pochutná. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky