Jak upéct tvarohový koláč s jahodami? Tento moučník okouzlí křehkým těstem i náplní
Spotřebujte čerstvě nasbíranou úrodu jahod k upečení křehkého koláče, který je plný chutné tvarohové náplně a na povrchu se honosí křupavá máslová drobenka. Pochutnejte si na koláči k odpolední kávě.
Pečený koláč s jahodami je velmi oblíbený sezónní moučník, po kterém se zapráší tak rychle, že nestačí ani pořádně vychladnout. S křehkým těstem se snadno pracuje a je doplněné vysokou vrstvou krému z vyšlehaného tvarohu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct koláč s jahodami
Upéct křehký tvarohový koláč s jahodami není vůbec náročné a nezabere příliš mnoho času. Poradíme, jak tuto dobrotu připravit.
Na jednu kulatou koláčovou formu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oddělte žloutky od bílků.
- Nyní hladkou mouku, špetku soli, cukr, žloutek a máslo nakrájené na kousky promíchejte a zpracujte v těsto.
- Předehřejte troubu na 170 °C. Dále vymažte koláčovou formu máslem a namačkejte do ní důkladně těsto. Ze všech bílků také ušlehejte pevný sníh.
- Na náplň vyšlehejte tvaroh s oběma cukry, tři žloutky, pudinkový prášek a citrónovou šťávu. Na závěr postupně vmíchejte sníh z bílků.
- Připravenou náplň rozetřete na těsto a nahoru položte kousky jahod.
- Dále z másla, hrubé mouky a třtinového cukru vyrobte mnutím prsty drobenku, kterou posypete celý koláč.
- Koláč pečte ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut dozlatova.
Pojďte si tento tvarohový koláč s jahodami vyzkoušet i s pomocí videonávodu, který vám s přípravou pomůže krok za krokem. Koláč chutná dokonale ještě mírně teplý a zaručeně sklidíte velkou chválu od každého strávníka.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře