Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spotřebujte čerstvě nasbíranou úrodu jahod k upečení křehkého koláče, který je plný chutné tvarohové náplně a na povrchu se honosí křupavá máslová drobenka. Pochutnejte si na koláči k odpolední kávě.

Pečený koláč s jahodami je velmi oblíbený sezónní moučník, po kterém se zapráší tak rychle, že nestačí ani pořádně vychladnout. S křehkým těstem se snadno pracuje a je doplněné vysokou vrstvou krému z vyšlehaného tvarohu.

Jak upéct koláč s jahodami

Upéct křehký tvarohový koláč s jahodami není vůbec náročné a nezabere příliš mnoho času. Poradíme, jak tuto dobrotu připravit.

Na jednu kulatou koláčovou formu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oddělte žloutky od bílků.
  2. Nyní hladkou mouku, špetku soli, cukr, žloutek a máslo nakrájené na kousky promíchejte a zpracujte v těsto.
  3. Předehřejte troubu na 170 °C. Dále vymažte koláčovou formu máslem a namačkejte do ní důkladně těsto. Ze všech bílků také ušlehejte pevný sníh.
  4. Na náplň vyšlehejte tvaroh s oběma cukry, tři žloutky, pudinkový prášek a citrónovou šťávu. Na závěr postupně vmíchejte sníh z bílků.
  5. Připravenou náplň rozetřete na těsto a nahoru položte kousky jahod.
  6. Dále z másla, hrubé mouky a třtinového cukru vyrobte mnutím prsty drobenku, kterou posypete celý koláč.
  7. Koláč pečte ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut dozlatova.

Pojďte si tento tvarohový koláč s jahodami vyzkoušet i s pomocí videonávodu, který vám s přípravou pomůže krok za krokem. Koláč chutná dokonale ještě mírně teplý a zaručeně sklidíte velkou chválu od každého strávníka.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky