

Mandlový koláč s jahodovým krémem a želé
Suroviny 12 porcí
- Korpus:
- 175 g polohrubé mouky
- 120 g cukru moučka
- 3 vejce
- 25 g mletých mandlí
- 7 polévkových lžic oleje
- 7 polévkových lžic vody
- 1 polévková lžíce Mandlového aroma od Dr. Oetkera
- Krém:
- 1/2 kostky tvarohu
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce cukru moučka
- kompotované jahody bez šťávy (asi 1/2 plechovky)
- Želé:
- 150-200 ml šťávy z jahodového kompotu
- 1/2 balíčku Dortového želé červeného od Dr. Oetkera
- 2 čajové lžičky cukru krupice
- tuk
- polohrubá mouka na formu
Postup přípravy receptu
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou se strouhanými mandlemi, přiléváme vodu, olej a mandlové aroma.
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 175°C a pečeme asi 20 minut.
Krém si připravíme tak, že v míse tyčovým mixerem umícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a jahody dohladka.
Želé: jahodovou šťávu ohřejeme, dortové želé smícháme s cukrem a vsypeme do teplé šťávy, mícháme do rozpuštění a z ohně odstavíme před bodem varu, necháme chladnout.
Vychladlý korpus potřeme krémem a poklademe zbytkem jahod. Vlažné dortové želé opatrně po lžičkách naléváme na krém. Necháme ztuhnout a můžeme podávat zdobené šlehačkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mandlový koláč s jahodovým krémem a želé
-
Lentilka: děkuji za pochvalný komentář a jsem ráda, že se zadařil a chutnal
-
Mohu jen doporučit. Rychlá příprava, vynikající chuť! Přidala jsem do krému ještě zakysanou smetanu a trochu více osladila, ale to už je na každém, kdo jak rád sladké. Druhý den po upečení nemá vůbec chybu. Krásně se proleží a chuť mandlového těsta opravdu zabodovala. Posílám zasloužený bodík!
-
tchibo: děkuji za vyzkoušení
-
Právě jsem udělala. Vynikající, skvěle vypadá a ještě lépe chutná!
-
To je krásné
-
Oku lahodící zákusek obsahující moje oblíbené želééééééé
-
Ivo, Luxus!!!
-
Ivi, to je nádhera, Ty mi děláš chutě
a já zrovna nemám nic upečeného