Jak uvařit dokonalý kuskus. Pojďte si výbornou přílohu připravit s námi podle videa
Ještě jste neochutnali tuto severoafrickou přílohu? To musíte napravit. Kuskus je považován za zdravý pokrm a můžete jím v jídelníčku nahradit rýži, těstoviny i bulgur. Že je jeho příprava snadná, to vám dokáže naše video.
Kuskus je někdy označován jako těstovina, neboť se také vyrábí z pšenice, prosa či ječmene. Obsahuje potřebné vitaminy, minerály i důležitou vlákninu. Poradíme vám, jak správně připravit perfektní kuskus, aby z něj nebyla kaše ani suchá hmota:
- Do mísy vysypeme 50 g kuskusu (na 1 porci).
- Zalijeme dvojnásobným množstvím silného vývaru nebo vody (tedy v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny).
- Jemně promícháme a přikryjeme pokličkou (talířem) na cca 10 minut.
- Poté opět promícháme již připravený kuskus, který nabyl na objemu a pojal vůni a chuť vývaru.
Mohlo by vás zajímat
Kuskus v české kuchyni
Věděli jste, že kuskus má na svou přípravu i speciální hrnec s názvem kuskusiér? Kuskus můžete připravit jako rychlou přílohu k masu, ale také jej použít do sladkého dezertu nebo lehkého salátu. Pokud si nevíte rady, pomůže vám náš receptář.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonale nadýchaný a šťavnatý kuskus: Díky několika fíglům to zvládne každý a chuť kuskusu bude skvělá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Komentáře