Jak uvařit dokonalý kuskus. Pojďte si výbornou přílohu připravit s námi podle videa
Ještě jste neochutnali tuto severoafrickou přílohu? To musíte napravit. Kuskus je považován za zdravý pokrm a můžete jím v jídelníčku nahradit rýži, těstoviny i bulgur. Že je jeho příprava snadná, to vám dokáže naše video.
Kuskus je někdy označován jako těstovina, neboť se také vyrábí z pšenice, prosa či ječmene. Obsahuje potřebné vitaminy, minerály i důležitou vlákninu. Poradíme vám, jak správně připravit perfektní kuskus, aby z něj nebyla kaše ani suchá hmota:
- Do mísy vysypeme 50 g kuskusu (na 1 porci).
- Zalijeme dvojnásobným množstvím silného vařícího vývaru nebo vařící vody (tedy v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny).
- Jemně promícháme a přikryjeme pokličkou (talířem) na cca 10 minut.
- Poté opět promícháme již připravený kuskus, který nabyl na objemu a pojal vůni a chuť vývaru.
Mohlo by vás zajímat
Kuskus v české kuchyni
Věděli jste, že kuskus má na svou přípravu i speciální hrnec s názvem kuskusiér? Kuskus můžete připravit jako rychlou přílohu k masu, ale také jej použít do sladkého dezertu nebo lehkého salátu. Pokud si nevíte rady, pomůže vám náš receptář.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 1 hodinou
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 4 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 8 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 9 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno 16. 9. 2024 15:16
Přečtěte si Zobrazit více
Dýně jako ananas: Retro kompot má lahodnou chuť a vůni ananasu, dýni je třeba předem naložit do speciálního nálevu
Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme
Komentáře