Jak rychle musím zpracovat houby? Zdraví je jen jedno, houby zpracujte urychleně
Sezóna hub ještě nekončí, a tak můžeme vyrazit s košíkem do lesa. Dopřejeme pohyb našemu tělu a pokud nějaké houby najdeme, potěší nás nález i následná konzumace. Avšak víte, jak rychle houby zpracovat?
Česká kuchyně je houbovými recepty pevně spjata a je jimi hojně protkána. Ještě aby ne, vždyť bedlové řízky, vepřové na houbách nebo houbový guláš představují chuťově vyvážená a výborná jídla, která si zaslouží pořádnou dávku pozornosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rychle zpracovat houby
Houby je nejlepší zpracovat ihned po jejich donesení domů z lesa. Pokud však nemáte čas nebo energii na jejich čištění a následné zpracování, můžete houby uložit zabalené do vlhké utěrky do lednice. I tak je ale potřeba jejich zpracování neodkládat. Houby můžete zavařit, usušit, zamrazit nebo z nich připravit pokrmy.
Tip: Nezapomeňte zbavit houby těch největších nečistot už v lese, ušetříte si tak práci navíc i čas strávený náročnějším čištěním po jejich přinesení domů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V houbách se velmi rychle množí nežádoucí bakterie a plísně, právě proto je potřeba je urychleně zpracovat. Myslete na zdraví nejen své, ale i ostatních strávníků ve vaší domácnosti, a neodkládejte tento zásadní krok po příchodu z lesa. Jako tip ke zpracování hub pro vás máme videorecept na jednoduchý houbový guláš:
Komentáře