Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna hub ještě nekončí, a tak můžeme vyrazit s košíkem do lesa. Dopřejeme pohyb našemu tělu a pokud nějaké houby najdeme, potěší nás nález i následná konzumace. Avšak víte, jak rychle houby zpracovat?

Česká kuchyně je houbovými recepty pevně spjata a je jimi hojně protkána. Ještě aby ne, vždyť bedlové řízky, vepřové na houbách nebo houbový guláš představují chuťově vyvážená a výborná jídla, která si zaslouží pořádnou dávku pozornosti.

Jak rychle zpracovat houby

Houby je nejlepší zpracovat ihned po jejich donesení domů z lesa. Pokud však nemáte čas nebo energii na jejich čištění a následné zpracování, můžete houby uložit zabalené do vlhké utěrky do lednice. I tak je ale potřeba jejich zpracování neodkládat. Houby můžete zavařit, usušit, zamrazit nebo z nich připravit pokrmy.

Tip: Nezapomeňte zbavit houby těch největších nečistot už v lese, ušetříte si tak práci navíc i čas strávený náročnějším čištěním po jejich přinesení domů.

V houbách se velmi rychle množí nežádoucí bakterie a plísně, právě proto je potřeba je urychleně zpracovat. Myslete na zdraví nejen své, ale i ostatních strávníků ve vaší domácnosti, a neodkládejte tento zásadní krok po příchodu z lesa. Jako tip ke zpracování hub pro vás máme videorecept na jednoduchý houbový guláš:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli