Trdelník z domácí pekárny

Sonask Kuchařka:

Doba přípravy: 2 h kynutí,15 min. pečení PT2H15M PT0H15M PT2H00M 5 ks Domácí pekárna 84 názorů

559
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Suroviny

4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla
20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
20 g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného
500 g polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí, jak jsou psané v receptu. Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnu láhev a vyválíme v posýpce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy.

  2. Vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů, dokud nezezlátnou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trdelník z domácí pekárny

  • lukaš lukaš(neregistrovaný)

    rat vaš trdelnik bich ochutnal! že mužu? toje :yes::yes::yes::yes::yes: fajn

    Odpovědět

  • poleno poleno(neregistrovaný)

    Ďáli jsme trdelníky namazali jsme skleničku namotali na to těsto a dali jsme to do troubi v troubě nám slezli aš sme to vindali obalili ve skořici abili dobré:-!

    Odpovědět

  • andulka andulka (neregistrovaný)

    tak včera jsem je pekla vůbec žádná hitparáda to není vůbec nejsou nadýchaný jsou tuhý a kdybych je pekla do té doby až zezlátnou jak je psáno v popisku tak si na nich vylomím tak akorát zuby no čekala jsem lepší kdyby se dali i body odebírat tak já budu první, proč bodovat jen za to že na obrázku jsou hezky a nedají se vůbec jíst:no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    že bych se do něj taky pustila,určitě anoo...;-):yes: 59:yes:

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Tak to je super nápad upéct si doma trdelníky, jinak si je dáváme na trzích... :yes:
    Moje trouba je nevyzpytatelná, zkusím trochu ubrat, peče nějak zběsile :-p :-D :-D
    A je to za bodík:-!

    Odpovědět

  • ylenulkay ylenulkay

  • Sonask Sonask(autor receptu)

    Adam:A už jste trdelníky dělal?
    Já a nejsem sama , je máme několikrát vyzkoušené , a jsou jako kupované,tzn že jsou dobré :-))

    Odpovědět

  • Adam Adam(neregistrovaný)

    S těmito proporcemi .. těsto je suchá jako kost.

    Odpovědět

  • Sonask Sonask(autor receptu)

    To je mi líto :-( mě to ještě nikdy nesjelo.Možná příště opravdu jen slabě potřít.Doufám , že aspoň chuťově budou dobré :-K

    Odpovědět

  • Jana S Ondrou Jana S Ondrou(neregistrovaný)

    Tak zkoušíme se synem, má trdelník rád...ale nějak nám to sjelo v troubě se sklenic. Použili jsme zavařovací, natřeli lehce olejem. Těsto nám moc nedrželo na sobě už při namotávání...no, snad to bude dobrý i tak :-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Už jsem musela ochutnat první hned po upečení:-p:-)Dobrota veliká vždy si kupuji na trzích před vánocemi a konečně jsem ho mohla vyzkoušet doma .

    Odpovědět

  • Sonask Sonask(autor receptu)

    senky::yes::-*

    Odpovědět

  • senky senky

    Melanie:Můžu potvrdit s klidným svědomím, že nepraskne:yes: pekla jsem na skleničkách od jogurtu a naprosto v poho;-)

    Odpovědět

  • Sonask Sonask(autor receptu)

    Melanie:Dobrý večer opravdu nepraskne.Asi jak se zahřívá postupně s těstem tak je vše ok.Už jsem je pekla i na obyčejných zavařovacích sklenicích:-))Hodně zdaru a dobrou chuť

    Odpovědět

  • Melanie Melanie(neregistrovaný)

    Ta flaška v tý troubě nepraskne?? :D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo