Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Letní rybízová sezona je obdobím nejrůznějších koláčů a moučníků, které před pečením sypeme čerstvě natrhaným rybízem. Nejraději máme lahodné moučníky s tvarohem nebo se sněhem. Upéct můžeme rychlé dobroty s kypřícím práškem nebo kynuté koláče s rybízovou náplní
Když na zahradách dozrává rybíz, stačí si zajít natrhat plnou misku a hned máme z čeho péct. Přípravu ještě urychlíme, když rybíz otrháme bez stopek, doma ho jen opláchneme chladnou vodou a necháme chvíli okapat. Připravíme si těsto - můžeme vyzkoušet ty nejžádanější recepty z našeho receptáře.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Rychlé moučníky s kypřícím práškem
Když pospícháme a potřebujeme mít brzy upečeno, jsou moučníky s kypřícím práškem obvyklou volbou. Těsto stačí umíchat, rozetřít na plech s pečicím papírem, posypat okapaným rybízem a obvykle i drobenkou - rybíz je kyselejší a potřebuje více přisladit. Moučník upečeme v předehřáté troubě a za chvíli si můžeme pochutnávat.
Kynuté koláče s rybízem
Kynuté koláče nám sice zaberou více času, ale jejich chuť nás znovu vrátí do dětství a do vzpomínek na nejlepší kynuté buchty od babičky. Lité kynuté těsto umícháme v míse a rozetřeme na plech, necháme vykynout, posypeme okapaným rybízem a drobenkou. Jak připravit dokonalou drobenku, poradí náš článek. Koláče upečeme v troubě dozlatova. Pokud rovnou pečeme více plechů, část snadno zamrazíme a podle potřeby vždy rozehřejeme (např. v mikrovlnné troubě).
Sněhové koláče s rybízem
Rybíz se sněhem - to je dobrota, která rozhodně stojí za ochutnání. Sněhové rybízové koláče se dají péct i z mraženého rybízu, ale z čerstvě natrhaného jsou nejlepší. Pokud je na začátku rybízové sezony vyzkoušíme, budeme se k nim rádi vracet znovu. Jak vyšlehat pevný sníh z bílků, poradí náš další článek.
Lahodné tvarohové moučníky
Tvarohové moučníky jsou jemné, chutné a příjemně vláčné. Podle našich receptů vyzkoušíme ty nejoblíbenější postupy. Hned první recept je zajímavý tím, že neobsahuje žádnou mouku, ale zato spoustu měkkého tvarohu. Na korpus nám stačí už jen cukr, máslo, vajíčka a vanilkový pudink.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více

Topinky se sýrovou pomazánkou a slaninou
Přidáno před 13 hodinami

Bramborák s lilkem
Přidáno před 14 hodinami

Javornický guláš z divokého kance
Přidáno před 14 hodinami

Bezlepkový ovocný koláč
Přidáno před 19 hodinami

Vepřová panenka s volským okem
Přidáno před 20 hodinami

Čočka trochu jinak vařená
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.