Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Top recepty

Letní rybízová sezona je obdobím nejrůznějších koláčů a moučníků, které před pečením sypeme čerstvě natrhaným rybízem. Nejraději máme lahodné moučníky s tvarohem nebo se sněhem. Upéct můžeme rychlé dobroty s kypřícím práškem nebo kynuté koláče s rybízovou náplní

Když na zahradách dozrává rybíz, stačí si zajít natrhat plnou misku a hned máme z čeho péct. Přípravu ještě urychlíme, když rybíz otrháme bez stopek, doma ho jen opláchneme chladnou vodou a necháme chvíli okapat. Připravíme si těsto - můžeme vyzkoušet ty nejžádanější recepty z našeho receptáře.

Rychlé moučníky s kypřícím práškem

Když pospícháme a potřebujeme mít brzy upečeno, jsou moučníky s kypřícím práškem obvyklou volbou. Těsto stačí umíchat, rozetřít na plech s pečicím papírem, posypat okapaným rybízem a obvykle i drobenkou - rybíz je kyselejší a potřebuje více přisladit. Moučník upečeme v předehřáté troubě a za chvíli si můžeme pochutnávat.

Kynuté koláče s rybízem

Kynuté koláče nám sice zaberou více času, ale jejich chuť nás znovu vrátí do dětství a do vzpomínek na nejlepší kynuté buchty od babičky. Lité kynuté těsto umícháme v míse a rozetřeme na plech, necháme vykynout, posypeme okapaným rybízem a drobenkou. Jak připravit dokonalou drobenku, poradí náš článek. Koláče upečeme v troubě dozlatova. Pokud rovnou pečeme více plechů, část snadno zamrazíme a podle potřeby vždy rozehřejeme (např. v mikrovlnné troubě). 

Sněhové koláče s rybízem

Rybíz se sněhem - to je dobrota, která rozhodně stojí za ochutnání. Sněhové rybízové koláče se dají péct i z mraženého rybízu, ale z čerstvě natrhaného jsou nejlepší. Pokud je na začátku rybízové sezony vyzkoušíme, budeme se k nim rádi vracet znovu. Jak vyšlehat pevný sníh z bílků, poradí náš další článek.

Lahodné tvarohové moučníky 

Tvarohové moučníky jsou jemné, chutné a příjemně vláčné. Podle našich receptů vyzkoušíme ty nejoblíbenější postupy. Hned první recept je zajímavý tím, že neobsahuje žádnou mouku, ale zato spoustu měkkého tvarohu. Na korpus nám stačí už jen cukr, máslo, vajíčka a vanilkový pudink.

Rybízová sezona přeje nejrůznějším pečeným moučníkům. Abychom si je mohli péct i v zimě, část úrody si zmrazíme na pozdější použití. Rybíz mrazíme bez stopek, opláchnutý pod tekoucí chladnou vodou a okapaný (nebo osušený na utěrce). Rybíz se mrazí snadno, po krátkém zamražení ho můžeme ještě na chvilku vytáhnout z mrazničky a oddělit od sebe lehkým stisknutím jednotlivé kuličky, pak znovu zmrazit.
 

 

Tento tip je užitečný  (24x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům