Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
Brusinky se tradičně podávají ke svíčkové omáčce a zvěřině, jenže jsou pro nás spíše vzácností. Můžeme je nahradit rybízovou zavařeninou - rybíz připravíme tak, aby chutí brusinky připomínal. Ke svíčkové omáčce nám bude skvěle chutnat.
Rybíz má příjemně nakyslou chuť a výrazné želírovací schopnosti. Má krásnou červenou barvu a připravený způsobem "na brusinky" vynikne v kontrastu se světlou svíčkovou omáčkou. Hodí se i k dalším podobným omáčkám, např. ke kuřeti či hlívě na paprice.
Jak připravit rybíz na způsob brusinek
Recepty, do kterých patří rum nebo ocet
Podle jiných receptů odstopkovaný rybíz s cukrem, kořením a citronovou šťávou dáme do hrnce a přivedeme hned k varu. Během vaření sbíráme tvořící se pěnu, po odstavení přimícháme rum. Plníme do skleniček, na povrch nalijeme malé množství rumu, poté skleničky uzavřeme.
Keře rybízu najdeme na mnoha zahradách, jejich zrající plody se hodí na přípravu osvědčené marmelády a sirupů, mrazíme je na pozdější použití do bublanin a zavařujeme. Zaváření na způsob brusinek je jeden z nejoblíbenějších způsobů zpracování rybízu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 12 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře