Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso nakládáme ze dvou hlavních důvodů, marináda mu předá dokonalou chuť použitého koření a zároveň díky naložení zkřehne. Daleko více si pak na jemném mase pochutnáme. Poradíme, jak maso jednoduše naložit.

Nakládat můžeme jakýkoliv druh masa, na kvalitní a vyzrálé kusy hovězího masa postačí pouze sůl, pepř a trochu oleje. Naopak nejvíce se uplatní nakládání u krkovice, žeber, roštěné nebo kuřecího masa, protože ty mají méně výraznou chuť.

Jak naložit maso

Marinády bychom měli vždy vybírat podle typu masa, které jsme si zvolili. Intenzivnější marinády jsou vhodné spíše na kuřecí maso, naopak u hovězího a ryb je tomu naopak. Maso, které se při přípravě rychle vysušuje, je ideální naložit do jogurtu či kefíru.

  • Nakrájené kusy masa vložíme do mísy s připravenou marinádou a důkladně promícháme.
  • Mísu pevně uzavřeme a uložíme do lednice. Maso nejčastěji necháváme odležet přes noc do druhého dne, kuřecímu masu postačí i pouze pár hodin.
  • Naložené kusy zpracujeme podle typu masa, dbáme přitom na správnou tepelnou úpravu, abychom měli maso dokonale šťavnaté a křehké.

Pojďte si vyzkoušet pečené vepřové koleno, které předem naložíte do lahodné marinády z černého piva, česneku a hořčice. Příprava zabere více času, avšak poté se vám odmění šťavnatým masem s křupavou kůrkou.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli