Jak naložit maso? Poradíme snadný postup pro dokonale křehké maso
Maso nakládáme ze dvou hlavních důvodů, marináda mu předá dokonalou chuť použitého koření a zároveň díky naložení zkřehne. Daleko více si pak na jemném mase pochutnáme. Poradíme, jak maso jednoduše naložit.
Nakládat můžeme jakýkoliv druh masa, na kvalitní a vyzrálé kusy hovězího masa postačí pouze sůl, pepř a trochu oleje. Naopak nejvíce se uplatní nakládání u krkovice, žeber, roštěné nebo kuřecího masa, protože ty mají méně výraznou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak naložit maso
Marinády bychom měli vždy vybírat podle typu masa, které jsme si zvolili. Intenzivnější marinády jsou vhodné spíše na kuřecí maso, naopak u hovězího a ryb je tomu naopak. Maso, které se při přípravě rychle vysušuje, je ideální naložit do jogurtu či kefíru.
- Nakrájené kusy masa vložíme do mísy s připravenou marinádou a důkladně promícháme.
- Mísu pevně uzavřeme a uložíme do lednice. Maso nejčastěji necháváme odležet přes noc do druhého dne, kuřecímu masu postačí i pouze pár hodin.
- Naložené kusy zpracujeme podle typu masa, dbáme přitom na správnou tepelnou úpravu, abychom měli maso dokonale šťavnaté a křehké.
Pojďte si vyzkoušet pečené vepřové koleno, které předem naložíte do lahodné marinády z černého piva, česneku a hořčice. Příprava zabere více času, avšak poté se vám odmění šťavnatým masem s křupavou kůrkou.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře