Marinovaný pečený bůček

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

1 kg libovějšího bůčku
cca 3 cm silnějšího zázvoru
5 stroužků česneku
1-2 PL tekutého medu
1 PL octa balsamiko
3 PL sójové omáčky
oblíbené koření na pečená či grilovaná masa
(použila jsem Country koření), raději pikantní
drcený kmín
1 velká cibule
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí. Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem.

  2. Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójovky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo min. 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Na dno pekáče dejte na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby, vyhřáté na 180°C. Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200°C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo.
    Můžete podávat klasicky k zelí, jen tak s brambory, třeba šťouchanými nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky.

Poznámka

A proč do marinády balsamikový ocet? Já ho dávám do většiny marinád na maso, chuťové ho tam neucítíte, ale maso je šťavnatější a křehčí. Zkuste.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný pečený bůček

  • Palika Palika

    ale sakra ... už teď se mi sbíhají sliny, že jsem se sem vůbec koukal na noc :-)

    palec nahoru :-) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mlsnej vena mlsnej vena

    Karasek z bucku? No to musim zkusit.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    vypadá to luxusně a určitě to tak i chutná, určitě zkusím:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Andrej, Ty jsi ale hračička !!! Bůček máme rádi, a tenhle vypadá exkluzivně. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Veřové i kuřecí pečené maso zapletené v copánku máme rádi,ale tato úprava s marinádou se mi opravdu velice líbí<3:yes:Andri také díky za vychytávku s balsamikovým octem:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: marinovaný pečený bůček marinovany bucek v sójové omáčce recept na marinovany bůček pečený bůček marinada marinovaný bůček marinada na pecený bůček bucek balsamiko vepřový bůček marinovaný pečený bůček v sójové omáčce pečený marinovaný bůček bůček na medu peceny bucek marinovany bucek s marinadou peceny bucek recept pečený buček top recept vepřový pečený marinovaný bůček marinada na pečený buček top recept pikantní pečený buček top recept recepty na marinovaný bůček marinovaný bůček na medu

Zapomněl/a jsem heslo