Marinovaný pečený bůček

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

1 kg libovějšího bůčku
cca 3 cm silnějšího zázvoru
5 stroužků česneku
1-2 PL tekutého medu
1 PL octa balsamiko
3 PL sójové omáčky
oblíbené koření na pečená či grilovaná masa
(použila jsem Country koření), raději pikantní
drcený kmín
1 velká cibule
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí. Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem.

  2. Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójovky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo min. 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Na dno pekáče dejte na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby, vyhřáté na 180°C. Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200°C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo.
    Můžete podávat klasicky k zelí, jen tak s brambory, třeba šťouchanými nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky.

Poznámka

A proč do marinády balsamikový ocet? Já ho dávám do většiny marinád na maso, chuťové ho tam neucítíte, ale maso je šťavnatější a křehčí. Zkuste.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marinovaný pečený bůček

  • Palika Palika

    ale sakra ... už teď se mi sbíhají sliny, že jsem se sem vůbec koukal na noc :-)

    palec nahoru :-) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mlsnej vena mlsnej vena

    Karasek z bucku? No to musim zkusit.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    vypadá to luxusně a určitě to tak i chutná, určitě zkusím:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Andrej, Ty jsi ale hračička !!! Bůček máme rádi, a tenhle vypadá exkluzivně. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Veřové i kuřecí pečené maso zapletené v copánku máme rádi,ale tato úprava s marinádou se mi opravdu velice líbí<3:yes:Andri také díky za vychytávku s balsamikovým octem:-K

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo