Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uchovat uvařené omáčky? Poradíme 2 tipy na jejich nejjednodušší zpracování
Zdroj: Freepik, freepik

Tradiční české omáčky má v oblibě spousta z nás, často je také připravujeme ve větším množství pro všechny členy rodiny. Tento způsob přípravy jídel na více dní je nejen finančně výhodný, ale navíc šetříme svůj čas.

Vařit na několik dní dopředu se stalo velkým trendem, přesto bychom měli dbát na správné uložení uvařených omáček do lednice, a to co nejdříve od vychlazení. Tím zabráníme množení škodlivých bakterií. Poradíme, jak omáčky uchovat.

Jak uchovat omáčky

Omáčky bychom měli po uvaření nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Nikdy je nevkládáme do lednice horké, jelikož bychom v ní zvyšovali teplotu a ovlivňovali tak její funkčnost. Omáčku lze uchovat také těmito způsoby:
  1. Zavařování: Nejrozšířenějším způsobem trvalejšího uchování omáček je jejich zavaření. Připravené omáčky vlijeme do sklenic a následně zavaříme. U tohoto typu pokrmu je třeba zavaření druhý den zopakovat.
  2. Zamrazování: Rychlejším způsobem uchování je uložení do mrazáku. Omáčku rozdělíme do uzavíratelných krabiček s popisem názvu a data uložení. Zamrazené pokrmy můžeme skladovat až 3 měsíce při teplotě -18 °C.
Inspirujte se báječným receptem na tradiční rajskou omáčku s masovými kuličkami. Máte-li navařeno dostatek omáčky, pozvěte své přátele či rodinu - nebo vyzkoušejte různé způsoby uchování na pozdější dobu. Přejeme dobrou chuť.
 

Komentáře

Další tipy a triky