Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Stále ještě existuje množství lidí, kteří si netroufnou na zavařování. Ale není důvod, zavařování není nic složitého, ovšem je důležité dodržovat určitá pravidla, aby obsah uvnitř zůstal v pořádku a nezkazil se nebo nezplesnivěl.
Zavařování je skvělým způsobem, jak uchovat přebytky zeleniny či ovoce, které už nestihnete spotřebovat čerstvé. Kromě správného procesu zavařování je důležité také samotné plnění zavařovacích sklenic. Pokud totiž nejsou dodržena určitá pravidla, obsah se může snadno zkazit nebo zplesnivět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit zavařovací sklenice?
Při plnění zavařovacích sklenic dodržujeme pár základních pravidel.
- Připravíme si zavařovací sklenice, dobře je omyjeme a osušíme.
- K plnění je vhodné používat optimálně velkou nálevku.
- Naplníme sklenice a dáváme pozor, abychom neušpinili hrdlo.
- V případě ušpinění hrdla jej musíme dobře otřít.
- Následně pevně uzavřeme víčkem a sterilujeme podle receptu.
- Posledním krokem je otočení sklenic do vychladnutí víčkem dolů.
Na co dalšího se zaměřit při zavařování?
Základem je mít čisté nádobí, a to nejen sklenice, ale i naběračky, hrnce, vařečky a podobně. Všechny potraviny musí být také čisté a zdravé, víčka musí dobře těsnit, při ochutnávání používejte vždy novou lžičku, sklenice dostatečně naplňte (cca 1 cm pod okraj) a dodržujte doporučenou teplotu pro zavařování.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 1 hodinou
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 5 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 8 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 9 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno 16. 9. 2024 15:16
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
MasterChef 2023: Do restaurace Eska raději až po výplatě. Malá smaženka z půlky krajíce vyjde na stovku, větší na 258 Kč
Komentáře