Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stále ještě existuje množství lidí, kteří si netroufnou na zavařování. Ale není důvod, zavařování není nic složitého, ovšem je důležité dodržovat určitá pravidla, aby obsah uvnitř zůstal v pořádku a nezkazil se nebo nezplesnivěl.

Zavařování je skvělým způsobem, jak uchovat přebytky zeleniny či ovoce, které už nestihnete spotřebovat čerstvé. Kromě správného procesu zavařování je důležité také samotné plnění zavařovacích sklenic. Pokud totiž nejsou dodržena určitá pravidla, obsah se může snadno zkazit nebo zplesnivět. 

Jak plnit zavařovací sklenice? 

Při plnění zavařovacích sklenic dodržujeme pár základních pravidel. 

  1. Připravíme si zavařovací sklenice, dobře je omyjeme a osušíme. 
  2. K plnění je vhodné používat optimálně velkou nálevku. 
  3. Naplníme sklenice a dáváme pozor, abychom neušpinili hrdlo
  4. V případě ušpinění hrdla jej musíme dobře otřít. 
  5. Následně pevně uzavřeme víčkem a sterilujeme podle receptu. 
  6. Posledním krokem je otočení sklenic do vychladnutí víčkem dolů. 

Na co dalšího se zaměřit při zavařování? 

Základem je mít čisté nádobí, a to nejen sklenice, ale i naběračky, hrnce, vařečky a podobně. Všechny potraviny musí být také čisté a zdravé, víčka musí dobře těsnit, při ochutnávání používejte vždy novou lžičku, sklenice dostatečně naplňte (cca 1 cm pod okraj) a dodržujte doporučenou teplotu pro zavařování

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky