Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Stále ještě existuje množství lidí, kteří si netroufnou na zavařování. Ale není důvod, zavařování není nic složitého, ovšem je důležité dodržovat určitá pravidla, aby obsah uvnitř zůstal v pořádku a nezkazil se nebo nezplesnivěl.
Zavařování je skvělým způsobem, jak uchovat přebytky zeleniny či ovoce, které už nestihnete spotřebovat čerstvé. Kromě správného procesu zavařování je důležité také samotné plnění zavařovacích sklenic. Pokud totiž nejsou dodržena určitá pravidla, obsah se může snadno zkazit nebo zplesnivět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit zavařovací sklenice?
Při plnění zavařovacích sklenic dodržujeme pár základních pravidel.
- Připravíme si zavařovací sklenice, dobře je omyjeme a osušíme.
- K plnění je vhodné používat optimálně velkou nálevku.
- Naplníme sklenice a dáváme pozor, abychom neušpinili hrdlo.
- V případě ušpinění hrdla jej musíme dobře otřít.
- Následně pevně uzavřeme víčkem a sterilujeme podle receptu.
- Posledním krokem je otočení sklenic do vychladnutí víčkem dolů.
Na co dalšího se zaměřit při zavařování?
Základem je mít čisté nádobí, a to nejen sklenice, ale i naběračky, hrnce, vařečky a podobně. Všechny potraviny musí být také čisté a zdravé, víčka musí dobře těsnit, při ochutnávání používejte vždy novou lžičku, sklenice dostatečně naplňte (cca 1 cm pod okraj) a dodržujte doporučenou teplotu pro zavařování.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak otevřít šroubovací víčko. Zavařovací sklenice s marmeládou či kompotem nebývá vždy snadné otevřít. Pomůže několik rad
MasterChef 2023: Do restaurace Eska raději až po výplatě. Malá smaženka z půlky krajíce vyjde na stovku, větší na 258 Kč
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
Komentáře