Jak udělat nejlepší bramborové halušky? Snadno, rychle a levně je uvaříte podle videa
Bramborové halušky jsou výtečným pokrmem ze slovenské kuchyně. Jejich příprava je snazší než vaření knedlíků, ale stejně tak je milujeme se zelím a uzeným masem. Výborně chutnají pouze doplněné brynzou.
Halušky se na pohled ani nezdají něco extra, ale chutnají báječně. Podávat je můžete promíchané s kysaným zelím a posypané osmaženou cibulkou, přidat můžete ještě uzené. Osvědčená je také kombinace halušek s brynzou a slaninou - brynzu stačí dát přímo na halušky, sama se od nich roztopí, a nezapomeňte přidat opečenou slaninu nebo cibulku.
Jak udělat bramborové halušky
Nemusíte ani být milovníci slovenské kuchyně, aby vám toto jídlo zachutnalo.
- Připravte si 1,5 kg syrových oloupaných brambor, 0,5–1 kg polohrubé mouky (nebo podle potřeby), 2 vajíčka a sůl. Podstatné je vybrat správné brambory i mouku a zvolit jejich nejlepší poměr.
 - Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno, přidejte k nim vejce a trochu soli. Postupně přidávejte mouku a vše zpracujte na středně husté těsto. Hustota by měla být taková, aby se těsto dalo protlačit přes haluškovač.
 - Do hrnce dejte vodu, osolte ji a uveďte do varu.
 - Jakmile voda vaří, pasírujte do ní přes haluškovač těsto a vařte tak dlouho, až halušky vyplavou. Pak je ihned sceďte. Podívejte se, jak tvarovat halušky několika způsoby.
 - V kastrůlku pozvolna rozpusťte brynzu se lžící smetany, poté ji odstavte z ohně.
 - Tip 1: Můžete se podívat, jak snadno rozpustit brynzu, článek vám nabídne dokonce čtyři možnosti.
 - Na pánvi vyškvařte na kostičky nakrájenou slaninu.
 - Vše (halušky, brynzu a slaninu) společně promíchejte a co nejdříve servírujte.
 - Tip 2: Výbornou variantou jsou halušky s kysaným zelím a masem.
 
Podívejte se na celý recept na halušky z úvodního videa. Doporučujeme k přečtení i komentáře pod receptem.
Mohlo by vás ještě zajímat, jak se vyhnout častým chybám při vaření halušek.
Přejeme dobrou chuť a povedené halušky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
	
			
		
	
			
					
		
	
			
					
		
	
	
				
	
Komentáře