Halušky z bramborového těsta, se dvěma druhy sýrů a slaninou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

1000 g brambor
500 g polohrubé mouky
2 vejce
špetku soli
150 g Nivy
150 g sýru Jadel
+ 150 g pokrájené slaniny
máslo na zjemnění
(nebo zakysaná smetana)
bylinky na dozdobení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vejce, špetku soli a vše promícháme.
    Těsto má být vláčné, konzistence je podobná jako u noků do polévek .

  2. Těsto propasírujeme přes cedník na halušky přímo do vroucí vody se solí a povaříme. Jakmile halušky vyplavou, jsou uvařené (cca 2-3 minuty).
    Mezitím nahrubo nastrouháme Nivu a sýr Jadel.
    Na pánvi vyškvaříme pokrájenou slaninu. Slaninu i nastrouhané sýry vmícháme k přecezeným haluškám.
    Nakonec můžeme přidat máslo, halušky se k sobě pak nelepí (nebo vmícháme zakysanou smetanu).
    Osolíme podle chuti a na talíři dozdobíme bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Halušky z bramborového těsta, se dvěma druhy sýrů a slaninou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na to, aby sa halušky nelepili, bohato stačí rozpražená slaninka s tukom.;-) Maslo by som k tomu nemiešala. Nehodí sa tam veľmi. ;-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

Tématické fráze: sýrová omáčka k haluškám omáčka k haluškám halusky dia noky syr zakysana smetana sýr jadel v receptech

Zapomněl/a jsem heslo