Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marbene marbene

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 165 kJ /
2 907 kcal
Bílkoviny100,71 g
Tuky108,69 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 161 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,00 g
Sacharidy369,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto.
Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme kousky těsta a házíme do vody.
Vaříme tak dlouho, až nočky vyplavou na povrch. Podle potřeby můžeme dobu varu prodloužit. Uvařené propláchneme studenou vodou. Krok 2: Zelí uvaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky, okmínujeme a na oleji opečeme dozlatova. Krok 3: Nočky promícháme se zelím a na talíři posypeme osmaženou uzeninou a cibulí.

Zveřejněno 20. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpxn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpxn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Taky mam cednik na halusky, ale radsi odkrajuji nozem.:-) Prkynko mam na kraji hrnce a rovnou odkajuji do varici vody. Tak je to jednoduche.

marbene: To ti neporadím, nemám prehľad v Čechách. U nás ho dostať v každých kuchynských potrebách., Pozri na fotky v tomto recepte https://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-... , ne jednej je dobre vidieť to strúhadlo. Otočí sa na opačnú stranu, nie na tú ako sa strúha, a cesto tlačíš proti slzičkám strúhadla. Ide to rýchlo. Ak môžem doporučiť, kúp si klasické, pocínované, nie s obrubou z umelej hmoty.;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

;-);-) Teraz je to ok. ;-)

tejaja: Díky:-)

Zobrazit starší odpověď

Prečo sa to volá nočky?:-O

tejaja: Cednik na halušky mám,ale radši je vykrajuju lžičkou:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
halušky se zelím, bramborove halusky, halušky se zelím a uzeným video, halušky se zelím a uzeným, recepty na halušky ze zelím a uzeným, halušky recept video, bramborové halušky se zelím a uzeným masem, bramborové halušky video, halušky se zelím recept, bramborové halušky recept, halušky se zelím a uzeninou, halusky orion recept, jak uvařit špecle zeli a uzenym buckem, bramborák s uzeným a zelím, bramborové halušky s uzeným masem, halusky s uzeninou, recept halušky se zelím, recepty halušky se zelím, sterilované zelí na halušky recept, rychlo halusky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, cibule, bůček uzený, kmín celý, zelí sterilované

Přidat fotografie receptu