Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

marbene Kuchařka: marbene

Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

400 g brambor
400 g polohrubé mouky (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)
sůl
2 velké cibule
350 g uzeného bůčku (jakákoliv uzenina)
kmín
větší sklenice sterilovaného zelí (kysané zelí)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto.
    Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme kousky těsta a házíme do vody.
    Vaříme tak dlouho, až nočky vyplavou na povrch. Podle potřeby můžeme dobu varu prodloužit. Uvařené propláchneme studenou vodou.

  2. Zelí uvaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky, okmínujeme a na oleji opečeme dozlatova.

  3. Nočky promícháme se zelím a na talíři posypeme osmaženou uzeninou a cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 434 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: To ti neporadím, nemám prehľad v Čechách. U nás ho dostať v každých kuchynských potrebách., Pozri na fotky v tomto recepte https://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-... , ne jednej je dobre vidieť to strúhadlo. Otočí sa na opačnú stranu, nie na tú ako sa strúha, a cesto tlačíš proti slzičkám strúhadla. Ide to rýchlo. Ak môžem doporučiť, kúp si klasické, pocínované, nie s obrubou z umelej hmoty.;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autorka receptu)

    tejaja: Mám ještě cednik s velkými dírkami.To jsem protlačovala pomocí špachtle,ale to struhadlo si koupim.Chodim do Orionu,tam bych ho mihla sehnat????

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: :-) Ide to fajn, iba musíš mať šikovné ruky. Musí to ísť rýchlo. Ale ako som písala je to dávam cez strúhadlo s veľkými slzičkami. ;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autorka receptu)

    Nadia22: To jsem nezkoušela,ale příště určitě????

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Taky mam cednik na halusky, ale radsi odkrajuji nozem.:-) Prkynko mam na kraji hrnce a rovnou odkajuji do varici vody. Tak je to jednoduche.

    Odpovědět

  • marbene marbene(autorka receptu)

    tejaja: Díky:-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autorka receptu)

    tejaja: Cednik na halušky mám,ale radši je vykrajuju lžičkou:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ;-);-) Teraz je to ok. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: No, práve...ono to sú halušky. :-) Cesto sa buď pretlačuje cez špeciálne sitko (ja pretláčam cez strúhadlo s veľkými slzami) alebo sádže z lopára ako píšeš, ale stále sú to halušky. ;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autorka receptu)

    tejaja: Vím,že noky se odkrajuji z valečků těsta .Tohle jsou vlastně halušky,akorát těsto nezpracovávám přes struhadlo,ale vykrajuju malou lžičkou.Já to opravim na halušky.Snad nebude název vadit:-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prečo sa to volá nočky?:-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: halušky se zelím a uzeninou video recepty-bramborové halušky halusky s uzeninou bramborové halušky 400 brambor polohrub halušky 400 g brambory brambory nastrouháme do vody halušky se zelím a uzeným

Zapomněl/a jsem heslo