Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

marbene Kuchařka: marbene

Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

400 g brambor
400 g polohrubé mouky (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)
sůl
2 velké cibule
350 g uzeného bůčku (jakákoliv uzenina)
kmín
větší sklenice sterilovaného zelí (kysané zelí)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto.
    Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme kousky těsta a házíme do vody.
    Vaříme tak dlouho, až nočky vyplavou na povrch. Podle potřeby můžeme dobu varu prodloužit. Uvařené propláchneme studenou vodou.

  2. Zelí uvaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky, okmínujeme a na oleji opečeme dozlatova.

  3. Nočky promícháme se zelím a na talíři posypeme osmaženou uzeninou a cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: To ti neporadím, nemám prehľad v Čechách. U nás ho dostať v každých kuchynských potrebách., Pozri na fotky v tomto recepte https://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-... , ne jednej je dobre vidieť to strúhadlo. Otočí sa na opačnú stranu, nie na tú ako sa strúha, a cesto tlačíš proti slzičkám strúhadla. Ide to rýchlo. Ak môžem doporučiť, kúp si klasické, pocínované, nie s obrubou z umelej hmoty.;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autor receptu)

    tejaja: Mám ještě cednik s velkými dírkami.To jsem protlačovala pomocí špachtle,ale to struhadlo si koupim.Chodim do Orionu,tam bych ho mihla sehnat????

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: :-) Ide to fajn, iba musíš mať šikovné ruky. Musí to ísť rýchlo. Ale ako som písala je to dávam cez strúhadlo s veľkými slzičkami. ;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autor receptu)

    Nadia22: To jsem nezkoušela,ale příště určitě????

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Taky mam cednik na halusky, ale radsi odkrajuji nozem.:-) Prkynko mam na kraji hrnce a rovnou odkajuji do varici vody. Tak je to jednoduche.

    Odpovědět

  • marbene marbene(autor receptu)

    tejaja: Díky:-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autor receptu)

    tejaja: Cednik na halušky mám,ale radši je vykrajuju lžičkou:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ;-);-) Teraz je to ok. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    marbene: No, práve...ono to sú halušky. :-) Cesto sa buď pretlačuje cez špeciálne sitko (ja pretláčam cez strúhadlo s veľkými slzami) alebo sádže z lopára ako píšeš, ale stále sú to halušky. ;-)

    Odpovědět

  • marbene marbene(autor receptu)

    tejaja: Vím,že noky se odkrajuji z valečků těsta .Tohle jsou vlastně halušky,akorát těsto nezpracovávám přes struhadlo,ale vykrajuju malou lžičkou.Já to opravim na halušky.Snad nebude název vadit:-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prečo sa to volá nočky?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: halušky se zelím bramborove halusky halušky se zelím a uzeným video halušky se zelím a uzeným recepty na halušky ze zelím a uzeným halušky recept video bramborové halušky se zelím a uzeným masem bramborové halušky video halušky se zelím recept bramborové halušky recept halušky se zelím a uzeninou halusky orion recept jak uvařit špecle zeli a uzenym buckem bramborák s uzeným a zelím bramborové halušky s uzeným masem halusky s uzeninou recept halušky se zelím recepty halušky se zelím sterilované zelí na halušky recept rychlo halusky

Zapomněl/a jsem heslo