Bramborové halušky

Jangrossek Kuchař:

Doba přípravy: 15 - 20.Min PT0H20M Bramborová jídla 16 názorů

57

Suroviny

K přípravě budete potřebovat
1,5 kg brambor
0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
2 vejce
špetku soli
(Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.

  2. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

  3. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

  4. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

Poznámka

http://www.halusky.cz/

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové halušky

  • zizala zizala

    ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • ondra ondra(neregistrovaná)

    no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    chocolate: hmm, ani já ne..:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítla:-p.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.;-) A vítej Na Topreceptech, Jendo:-K
    A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:souhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlí:-!
    bod dávám

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.;-)A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky :-D Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

    Odpovědět

  • nora nora(neregistrovaná)

    tohle se nedela:-S krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelat:-//

    Odpovědět

  • Pavlino Pavlino(neregistrovaný)

    To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
    a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
    S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právem:no: Jedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
    Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jangrossek Jangrossek(autor receptu)

    Autor mě o to požádal!

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Určitě, podoba je víc než - stejná. Ale otázka zní kdo to komu ukrad a jestli vůbec. On ten článek taky může být od autora tohohle receptu.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bramborové halušky bramborové halušky recept testo na bramborove halusky bramborové halušky z vařených brambor halušky ze syrových brambor halušky z brambor recept na bramborové halušky halusky z varenych brambor halušky z bramborového těsta halušky recept jednoduché bramborové halušky recept recept na halušky halušky bramborové recept bramborové halušky halusky testo bez brambor těsto na halušky recept na těsta na halušky halušky bez brambor bramborové halušky se zelím bramborové těsto na halusky

Zapomněl/a jsem heslo