Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové halušky

Bramborové halušky jsou oblíbené a chutné jídlo ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky jsou levné a rychlé.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

23. 7. 2012 15:07

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 044 kJ / 3 118 kcal
Bílkoviny97,36 g
Tuky21,62 g
Vláknina48,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 299 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy609,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

http://www.halusky.cz/

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

rybarka007

22. 3. 2021 13:47

Dala jsem napůl polohrubou s hladkou. Víc mouky bych nedávala i když to k tomu konzistencí svádí,byli by však tvrdé. Takhle jsou na skus výborné. Já dnes se slaninou a bryndzou.:yes::-//

zizala

12. 6. 2013 15:19

ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu ;-)

spagetka

12. 6. 2013 14:46

ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační ;-);-);-);-)

ondra

12. 6. 2013 14:41

no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

JanaDorazinova

24. 7. 2012 10:58

chocolate: hmm, ani já ne..:-p

chocolate

24. 7. 2012 10:54

Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítla:-p.

JanaDorazinova

23. 7. 2012 22:45

Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.;-) A vítej Na Topreceptech, Jendo:-K
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně;-)

AniCiz

23. 7. 2012 21:40

:yes:souhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlí:-!
bod dávám

tejaja

23. 7. 2012 20:12

spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.;-)A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky :-D Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

spagetka

23. 7. 2012 20:07

Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu ;-)

tejaja

23. 7. 2012 19:57

Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

nora

23. 7. 2012 19:37

tohle se nedela:-S krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelat:-//

Pavlino

23. 7. 2012 15:59

To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit?

Bibinka

23. 7. 2012 15:53

Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právem:no: Jedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bod:yes:

Jangrossek

23. 7. 2012 15:48

Autor mě o to požádal!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborové halušky bramborové halušky recept halušky recept testo na bramborove halusky recept na bramborové halušky recept na halušky halušky z brambor bramborové halušky z vařených brambor halusky z varenych brambor halušky ze syrových brambor halušky z bramborového těsta těsto na halušky bramborové halušky se zelím jednoduché bramborové halušky recept halušky těsto na halušky z brambor halušky bramborové recept bramborové halušky recept na těsto na halušky halusky testo bez brambor

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové halušky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkGq