Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Bramborové halušky

Bramborové halušky jsou oblíbené a chutné jídlo ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky jsou levné a rychlé.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

23. 7. 2012 15:07

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 673 kJ / 3 985 kcal
Bílkoviny122,36 g
Tuky24,12 g
Vláknina55,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy791,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu. Podáváme je promíchané s dušeným a ochuceným zelím nebo s brynzou se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás, s čím máte pravé slovenské halušky nejraději.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majtinka4ever majtinka4ever

16. 8. 2022 20:19

Naprosto famózní. Dnes jsem je dělala s opečenou slaninou a lepší recept jsem zatím nenašla <3

Janajob Janajob

5. 2. 2022 12:19

Super halušky!

Marie Svarcova

5. 2. 2022 08:41

:-)<3 Halušky jsou u nás velmi oblíbené i když je dělám trochu jinak:-K

rybarka007 rybarka007

22. 3. 2021 13:47

Dala jsem napůl polohrubou s hladkou. Víc mouky bych nedávala i když to k tomu konzistencí svádí,byli by však tvrdé. Takhle jsou na skus výborné. Já dnes se slaninou a bryndzou.:yes::-//

zizala zizala (moderátorka)

12. 6. 2013 15:19

ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu ;-)

spagetka spagetka

12. 6. 2013 14:46

ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační ;-);-);-);-)

ondra

12. 6. 2013 14:41

no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 7. 2012 22:45

Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.;-) A vítej Na Topreceptech, Jendo:-K
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

23. 7. 2012 20:12

spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.;-)A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky :-D Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

spagetka spagetka

23. 7. 2012 20:07

Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu ;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

23. 7. 2012 19:57

Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bramborové halušky bramborové halušky recept halušky recept testo na bramborove halusky recept na bramborové halušky recept na halušky halušky z brambor bramborové halušky z vařených brambor halusky z varenych brambor halušky ze syrových brambor halušky z bramborového těsta těsto na halušky bramborové halušky se zelím jednoduché bramborové halušky recept halušky těsto na halušky z brambor halušky bramborové recept bramborové halušky recept na těsto na halušky halusky testo bez brambor

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, brynza, smetana sladká, slanina

TopRecepty.cz

Bramborové halušky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkGq