Bramborové halušky

Jangrossek Kuchař:

Doba přípravy: 15 - 20.Min PT0H20M Bramborová jídla 16 názorů

Přidat další fotografii
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

K přípravě budete potřebovat
1,5 kg brambor
0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
2 vejce
špetku soli
(Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.

  2. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

  3. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

  4. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

Poznámka

http://www.halusky.cz/

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové halušky

  • zizala zizala

    ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • ondra ondra(neregistrovaná)

    no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    chocolate: hmm, ani já ne..:-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítla:-p.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.;-) A vítej Na Topreceptech, Jendo:-K
    A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:souhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlí:-!
    bod dávám

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.;-)A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky :-D Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

    Odpovědět

  • nora nora(neregistrovaná)

    tohle se nedela:-S krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelat:-//

    Odpovědět

  • Pavlino Pavlino(neregistrovaný)

    To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
    a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
    S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právem:no: Jedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
    Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jangrossek Jangrossek(autor receptu)

    Autor mě o to požádal!

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Určitě, podoba je víc než - stejná. Ale otázka zní kdo to komu ukrad a jestli vůbec. On ten článek taky může být od autora tohohle receptu.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo