

Bramborové halušky
Suroviny
- K přípravě budete potřebovat
- 1,5 kg brambor
- 0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- (Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)
Postup přípravy receptu
Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.
Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.
Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.
Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.
Poznámka od kuchařky
Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.
Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové halušky
-
ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu
-
ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační
-
no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...
-
chocolate: hmm, ani já ne..
-
Autenticitu neposoudím, ale talíř bych neodmítla
.
-
Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.
A vítej Na Topreceptech, Jendo
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně -
souhlas s Drobkem...soudy vynášejte,až se to vysvětlí
bod dávám -
spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.
A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky
Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.
-
Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu
-
Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.
-
tohle se nedela
krast autorovo fotku dej sem vlastni kopirovat se da snadno a tezko ji udelat
-
To je zvláštní, ale fotka je i na jiném webu, třeba tady
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10420
a pokud budeš chtít, najdu ti těch stránek několik kde tvoje údajná fotka figuruje. Tak budeme si tady lhát nebo vařit? -
Honzo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
S tou fotkou bys to měl vysvětlit, tady se kopírované nedávají a taky by jsi mohl mít problém s autorským právemJedině, že by stránky byly tvoje, ale asi nee....
Jinak halušky milujeme a patří k našim VIP receptům, tak ti dávám 1.bod -
Autor mě o to požádal!
-
Určitě, podoba je víc než - stejná. Ale otázka zní kdo to komu ukrad a jestli vůbec. On ten článek taky může být od autora tohohle receptu.