Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tvaroh od babičky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 9. 2010 17:20

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 103 kJ / 981 kcal
Bílkoviny71,40 g
Tuky31,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 840 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy102,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na tvaroh sa nehodí odstredené, nízkotučné ani trvanlivé mlieko, najlepšie je domáce alebo z mliečnych expresov.

Syrovátku nevylejeme, ale buď vypijeme priamo alebo použijeme na varenie, pri výrobe chleba a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

24. 5. 2016 18:34

Katka: Áno, chápeš dobre. To sladké mlieko sa pridáva preto, aby tvaroh nebol po odkvapaní príliš tvrdý.

Katka

24. 5. 2016 09:24

Dobrý den, dostala jsem od sestry domácí mlíko a zkyslo mi. Jestli to chápu dobře, tak bych měla dát do toho mlíka 1 dl sladkého mlíka a přivést k varu..

tejaja tejaja

18. 2. 2016 13:52

Din Don: To je možné, ale moja babička o nijakom syridle nechyrovala a takto sme tvaroh robili vždy. Teraz už nerobím, som pohodlná, kúpim. Len keď sa mi zvýši viac mlieka, tak ho urobím. :-D Ostatne, syrovátku predsa nevylejem, ale použijem, takže nazmar nevyjde nič. ;-)

Din Don

18. 2. 2016 13:30

Dozvěděl jsem se že za použití siřidla je výtěžnost u tvarohu z kozího mléka cca 10-12% a z kravského cca 15-18%. Ovšem nevím jak je to při převodu na váhu tvarohu.

spagetka spagetka

19. 7. 2015 08:37

Maruška: můžete kokosové mléko? Já zkušenosti takto nemám, ale třeba by šlo kravské mléko nahradit kokosovým, jinak fakt netuším

Maruška

19. 7. 2015 08:17

Prosím, nemáte někdo zkušenost s výrobou "ovesného tvarohu"??? Nebo pokud by šel třeba rýžový, jáhlový... Mléko, ořechy/mandle, sóju, pohanku... nemůžeme. Předem děkuji za tipy, rady

tejaja tejaja

23. 7. 2014 20:01

Hanča: Chápete dobre. :-) Tá trocha sladkého mlieka sa pridáva len kvôli tomu, aby tvaroh nebol veľmi tvrdý. Tvrdosť tvarohu závisí aj od toho, ako ho necháte vyzrážať ( je to ako u smženica, kratší čas, mäkšia smaženica ) a tiež od dĺžky šasu, počas ktorého necháte hrudku tvarohu otiecť od syrovátky.
S tou pasterizáciou neviem. Pasterizácia znamená ohriatie mlieka na 72-85°C počas 15 a menej sekúnd, pri ultravysokom ohreve len 1-2 sek, čo si v domácich podmienkach neviem dosť dobre predstaviť. Pri pasterizácii sa likvidujú mikroorganizmy, ale všetky, aj tie, ktoré náš organizmus potrebuje. A kde nie sú mikroorganizmy, nič nemôže skysnúť. Trvanlivé mlieko vám neskysne, skazí sa. Takže nerobiť pokusy, nechať klasicky skysnúť mlieko. :-);-)
Držím prsty, nech sa podarí.:-)

Hanča

23. 7. 2014 11:14

tejaja: Moc děkuji za radu. :-):-K Mléko už se sráží, dnes se z něj pokusím udělat tvaroh. :-) Jestli to chápu dobře, tak do něj přidám trochu obyčejného mléka, přivedu k varu a ihned přendám do gázy na cedník?
A ještě mám poslední otázečka na Vás.... ;-) Nevíte, proč se v jiném receptu píše, že se má zkysnuté mléko ohřát jen na 65 stupňů, a ještě se musí pasterizovat předtím, než se nechá v hrnci zkysnout?

tejaja tejaja

22. 7. 2014 11:38

Hanča: môžete, vylejte do nejakej nádoby, aj tú smotanu, čo sa usadila a nechajte mlieko skysnúť. Ak je mlieko už kyselkavé, zajtra ho máte kyslé. :-);-)

Hanča

22. 7. 2014 10:19

Mám doma v lednici asi pátý den domácí kravské mléko. Nějak jsem na něj zapomněla a je takové kyselkavé, okolo láhve je usazená smetana.... Mohu z tohot mléka ještě udělat tvaroh? Nebo už to mléko nijak nevyužiju? Děkuji za odpověď.

tejaja tejaja

28. 5. 2014 08:52

Ondra: nemá, podstatné je teplo...zakrýva sa skôr z toho dôvodu, aby do mlieka niečo nespadlo, prach, smietka a pod.;-)

Ondra

28. 5. 2014 08:51

Dobře. Děkuji ;)

spagetka spagetka

28. 5. 2014 08:47

Ondra: Fakt nemá, jen to nechat v běžné teplotě třeba na lince. Jo a záleží na kvalitě mléka, jak píše tejajka, to jediné to ovlivní

Ondra

28. 5. 2014 08:41

Takže na kysnutí mléka to nemá vliv?

spagetka spagetka

28. 5. 2014 08:23

Ondra: běžně jsme doma mléko přikrývali pokličkou, pokud nechcete pokličku, stačí ubrousek, utěrka - proti prachu, hmyzu, který by tam mohl spadnout

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: domácí tvaroh domácí tvaroh z kravského mléka jak udelat domaci tvaroh sladký tvaroh jak udělat sladký tvaroh jak udelat z mleka tvaroh tvaroh na sladko sladky tvaroh recept kuchařka pro začátečníky jak udělat tvaroh tvaroh domácí tvaroh recept jak vyrobit tvaroh recept na sladky tvaroh hořký tvaroh recepty z tvarohu recept na domácí tvaroh obklady z tvarohu recepty pro začátečníky tvaroh na obličej

Suroviny: mléko, mléko

TopRecepty.cz

Domácí tvaroh od babičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gOD