Jak udělat kokosový krém? Kokos vmícháme do krému nebo jím posypeme povrch dortu
Kokos je plod kokosové palmy, která roste v tropických oblastech. Skládá se z bílé dužiny (kopry), kokosové vody a tvrdé skořápky s tvrdými vlákny (korky). Plody kokosu jsou oblíbené hlavně v potravinářství.
Kokosový krém je součástí dortů, řezů a zákusků, které mají mít chuť kokosu. Pro jejich přípravu existuje několik postupů. Některé moučníky mají jen kokosovou příchuť, jiné jsou potřeny krémem, který obsahuje částečky strouhaného kokosu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat kokosový krém
Záleží na příchuti krému i na jeho konzistenci:
- Pudinkový kokosový krém připravíme z uvařeného kokosového pudinku, který ušleháme s máslem a cukrem do nadýchaného krému.
- Krém s vůní kokosu je obvykle máslový nebo pudinkový krém či šlehačka s mascarpone, ochucená koupeným potravinářským aromatem.
- Jemný kokosový krém připravíme z umletého kokosu svařeného v mléce. Po vychladnutí ho ušleháme s máslem a moučkovým cukrem.
- Zrnitý kokosový krém bude výsledkem vmíchání kokosu do jakéhokoliv krému na dorty - ať máslového, tvarohového či šlehačkového.
Řezy s kokosovým krémem
Luxusní moučník připravíme na plechu. Upečeme světlý nebo tmavý plát na řezy. Po vychladnutí ho potřeme marmeládou a vanilkovým pudinkovým krémem. Povrch hustě posypeme kokosem, který můžeme předem trochu osmažit na suché pánvi.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře