Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokos je plod kokosové palmy, která roste v tropických oblastech. Skládá se z bílé dužiny (kopry), kokosové vody a tvrdé skořápky s tvrdými vlákny (korky). Plody kokosu jsou oblíbené hlavně v potravinářství.

Kokosový krém je součástí dortů, řezů a zákusků, které mají mít chuť kokosu. Pro jejich přípravu existuje několik postupů. Některé moučníky mají jen kokosovou příchuť, jiné jsou potřeny krémem, který obsahuje částečky strouhaného kokosu.

Jak udělat kokosový krém

Záleží na příchuti krému i na jeho konzistenci:

  • Pudinkový kokosový krém připravíme z uvařeného kokosového pudinku, který ušleháme s máslem a cukrem do nadýchaného krému.
  • Krém s vůní kokosu je obvykle máslový nebo pudinkový krém či šlehačka s mascarpone, ochucená koupeným potravinářským aromatem
  • Jemný kokosový krém připravíme z umletého kokosu svařeného v mléce. Po vychladnutí ho ušleháme s máslem a moučkovým cukrem.
  • Zrnitý kokosový krém bude výsledkem vmíchání kokosu do jakéhokoliv krému na dorty - ať máslového, tvarohového či šlehačkového.

Řezy s kokosovým krémem

Luxusní moučník připravíme na plechu. Upečeme světlý nebo tmavý plát na řezy. Po vychladnutí ho potřeme marmeládou a vanilkovým pudinkovým krémem. Povrch hustě posypeme kokosem, který můžeme předem trochu osmažit na suché pánvi.

Jedním z báječných receptů na cukroví nebo zákusky jsou křehké kokosové laskonky, plněné ořechovým nebo kokosovým krémem. Zkusme si je připravit podle videa jen tak ke kávě a překvapme jimi celou rodinu:

Komentáře

Další tipy a triky