Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 4 názory

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřového masa (měla jsem plec)
2 větší cibule
1 paprika
2 hrsti zelených fazolek
1 lžíce kysané smetany
grilovací koření
zázvor
sušený česnek
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička nastrouhané citronové kůry
trochu špaldové mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na plátky, mírně je naklepeme, osolíme, protáhneme špaldovou moukou a v kastrolu na oleji zprudka maso opečeme, na něj hodíme cibuli na proužky, promícháme a dusíme tak 10 minut.

  2. Potom přidáme grilovací koření, zázvor, sušený česnek, citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou dobře umytého citronu, dolijeme vodou, aby bylo maso potopeno. Dusíme dokud maso nezačíná měknout.

  3. V té chvíli ještě přidáme papriku na proužky, fazolky, dochutíme solí a kysanou smetanou a ještě promícháme a necháme do doby, až je zelenina hotová.

  4. Není třeba zahušťovat, jelikož špaldová mouka z masa zahustí dostatečně, komu by to bylo málo dohustí moukou ve vodě.

Poznámka od kuchařky

Zase jedna z improvizací, která mě dostala svou chutí!

Komentáře k receptu Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem

Tématické fráze: recepty se zázvorem vepřové s fazolkami zahušťování špaldovou moukou veprove se smetanou a citronem vepřové ze zázvorem zelené fazolky se zázvorem vepřové s fazolkami recept spaldove misa rezy