Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové kokosové řezy: Jemný a voňavý dezert s pudinkovým krémem je krásně vláčný, kokos potřebuje speciální úpravu
Zdroj: Toprecepty, alokinka

Dostali jste chuť na moučník z voňavého kokosu? Krémové kokosové řezy jsou skvělým dezertem, který se hodí ke kávě po náročném dni, ale také o víkendu pro návštěvu. Upečte si tuto dobrotu podle našeho receptu.

Proč milujeme kokos

Kokosové moučníky milujeme pro jejich kouzelnou vůni a chuť. Už samotný kokos, který dáváme nejen do cukroví, vzbuzuje příjemné představy dálek a exotiky. Ať už s touto ingrediencí připravíme drobné kousky nebo moučník na plech, je jejich konzumace zkrátka požitkem. 

Jak na luxusní kokosové řezy

Luxusní kokosový řez může pro každého představovat úplně něco jiného. I proto je tolik vynikajících kokosových dezertů i tolik variant pečených či nepečených, drobných nebo velkých dobrot s kokosem. Jednou z nich je třeba ta s piškotovým těstem a kokosovým krémem

V dnešním receptu na kokosové řezy kombinujeme kakaové těsto, na kterém je jemný vanilkový krém z dobrého pudinku a másla. Navrch využijeme opražený kokos, který připravíme na pánvi bez tuku. Přitom ho musíme stále míchat, protože rychle zlátne. 

Sváteční / Nedělní

Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…

Jak připravit krémové kokosové řezy

Na přípravu tohoto dezertu si přichystejte: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 1 kysanou smetanu (250 ml), 1 prášek do pečiva a 3 lžíce kakaa. Na krém: 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, cukr dle chuti, 1 máslo a kokos dle chuti.

Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy rozklepněte vejce, promíchejte je s cukrem do pěny a přidejte kysanou smetanu. Znovu promíchejte. Prosijte k nim mouku i s práškem do pečiva a kakaem. Dobře promíchejte. Pokud bude těsto tužší, můžete ho mírně naředit mlékem. Střední plech vyložte pečicím papírem, nalijte na něj těsto a pečte asi 20 minut.

Na krém nejprve uvařte z mléka a pudinkových prášků s cukrem pudink. Za stálého míchání ho vychlaďte. Máslo našlehejte s cukrem a pomalu zašlehávejte vychladlý pudink. Na pánvičce opražte kokos dozlatova. Krém naneste na vychladlý korpus a hustě posypte opraženým kokosem.

Náš tip: Vyzkoušet můžete také kokosový Florida Key Lime Pie podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více