Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na kari se řadí mezi snadné a rychlé obědy, které zahřejí v chladných dnech, ale nepohrdnete jimi ani v letních měsících. Nepostradatelnou součástí pokrmu je kari, což je směs koření, ve které většinou najdete například kurkumu, kmín či skořici.

Variací na kuře na kari najdete spoustu - v některých rodinách se omáčka připravuje pouze ze smetany zahuštěné bramborovým škrobem, v dalších receptech najdete máslo či vývar, do jiných se přidává nastrouhané jablko nebo třeba sušené brusinky.

Jak udělat kuře na kari

Na množství pro čtyři strávníky si připravte 500 gramů kuřecích prsou, 1 kelímek smetany ke šlehání, 3 obdélníčky smetanových tavených sýrů, olej, sůl, pepř a samozřejmě kari koření podle chuti. Kuře nejlépe chutná s rýží, na čtyři porce jí uvařte 320 gramů v suchém stavu.

  • Kuřecí maso nakrájejte na kostky a orestujte na pánvi na rozpáleném oleji. Osolte, opepřete, zasypte kari kořením a řádně promíchejte.
  • Do malého kastrolu nebo rendlíku nalijte smetanu a nechte zahřát. Do horké smetany přidejte kousky taveného sýru a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne tak krémová omáčka. 
  • Omáčku nalijte ke kuřeti a následně ještě 15–20 minut povařte. V mezičase uvařte dokonale sypkou rýži.
  • Kuřecí v sýrové kari omáčce servírujte s rýží. Chutnat bude ale i s těstovinami, kuskusem nebo bulgurem

Recept na kuře na kari je velmi jednoduchý, přesto jsme pro vás natočili názorné video, ve kterém můžete přípravu tohoto lahodného pokrmu vidět krok za krokem. Tak s chutí do vaření!

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli