Jak udělat masové koule do rajské omáčky? Vytvarované kuličky předem opečeme
					
	
Na masové kuličky použijeme mleté maso. Vepřové maso je šťavnaté, hovězí má silnou masovou chuť - proto použijeme mix obou mletých mas. Abychom si vychutnali i rajskou omáčku, nesmíme směs příliš okořenit.
Masové koule v rajské omáčce jsou oblíbené nejen pro výraznou chuť, ale také pro lepší stravitelnost, dostupnost a příznivou cenu, kterou hovězí maso nemá. Příprava kuliček je rychlá, jednoduchá a mnoho kuchařek jim před masem dává přednost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit masové kuličky
Přípravu masových kuliček zvládnou i naprostí začátečníci:
- Mix mletého masa promícháme s vejcem, solí a pepřem.
 - Pokud připravujeme pikantní rajskou omáčku, můžeme masovou směs ochutit najemno pokrájenou cibulí a lisovaným česnekem.
 - Směs zahustíme malým množstvím strouhanky a necháme ji chvíli odpočinout.
 - Odebíráme malé kousky masové směsi, které tvarujeme do kuliček. Ty opečeme na pánvi na tuku, než je přidáme do omáčky.
 - Velké množství kuliček upečeme na plechu v troubě.
 
Jak připravit koule v rajské omáčce? Na inspirativní video se můžete podívat zde:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
	
			
			
				
			
		
	
			
		
	
			
					
		
	
				
	
Komentáře