Jak připravit cibulovou jíšku do lednice? Vyzkoušejte si ji s naším videonávodem
Cibulovou jíšku do lednice využijete při vašem vaření velmi často. Ať už do omáček a hustých polévek, nebo k zahuštění šťáv k masu. Kupujete drahé jíšky v obchodě, protože je to jednodušší? Odteď si s naším videonávodem připravíte svou domácí cibulovou jíšku vždy do zásoby.
Cibulová jíška dodá vašemu pokrmu nejen krásnou barvu, ale také výraznou cibulovou chuť. K přípravě potřebujete jen chviličku, ale výsledek vám ušetří mnoho času. Cibule slouží jako základ mnoha jídel, proto ji máte určitě doma celoročně a používáte ji téměř každý den.
Jak připravit cibulovou jíšku
Naučíme vás, jak postupovat, abyste se stali mistry v přípravě jídel s cibulovým základem. Potřebujete pouze sádlo, samozřejmě cibuli a hladkou mouku.
- Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou restujeme dozlatova.
- Stále hlídáme, aby se cibule nespálila a nezhořkla.
- Jakmile získá cibule správnou barvu, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání smažíme přibližně 6–8 minut.
- Cibulovou jíšku odstavíme z plotýnky a při občasném promíchání necháme vychladnout.
- Přendáme do uzavíratelných sklenic a uložíme do lednice.
Cibulovou jíšku přidáváme během vaření do horkého pokrmu, a to rovnou studenou z lednice.
Podívejte se na kompletní recept na cibulovou jíšku. Jak zahušťujete své pokrmy vy? Na vaši odpověď se budeme těšit v komentářích.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houby v oleji
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Bábovka s bílým jogurtem
Přidáno 4. 10. 2024 21:38
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Sádlo je zdraví prospěšné, říká specialistka na výživu Margit Slimáková: Protituková hysterie a strašení už naštěstí skončily
Komentáře