Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční štika zasněžená parmezánem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

8. 12. 2009 20:12

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 392 kJ / 1 050 kcal
Bílkoviny142,00 g
Tuky52,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,96 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.

Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.

Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.

Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.

Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jenda1

9. 12. 2009 20:16

V jednoduchosti je nejen krása, ale i chuť a vůně;-). :-!:-)):yes::yes::-K +6

Lusinda79

9. 12. 2009 07:26

Jani Parmigiano mají v Tescu(ale připrav se na vyšší cenu;-)) nebo nahraď českým Grand Moravia, který mají strouhaný i v Albertu.

JanaDorazinova

8. 12. 2009 22:49

Bibi, nevím, jak daleko máš do nějakého marketu, ale štika se sehnad dá i v tom našem vidlákově:-D Každopádně je to úžasná ryba, moc dobrá a recept vypadá moc dobře. Bohužel, vůbec neznám sýr Parmigiano-Reggiano:-O, ale to už je můj problém.:yes::yes:

Bibinka

8. 12. 2009 22:19

Ottíku, krása nesmírná a ta chuť, ta musí být:-p:-!mám s tím receptem jeden problém, kde vzít tu štiku, když kolem mne není žádný rybář:-?Jedině, že bys mi jí ulovil ty sám, jako Vánoční dárek:-Dbodík letí za tebou:yes:

yanull

8. 12. 2009 20:21

Setkala jsem se s názorem, že ryby se mají připravovat co nejjednodušším způsobem, aby vynikla jejich skutečná chuť. Ale sama to nedělám, i když ryby jsou mé nejoblíbenější, vždy se je snažím nějak vylepšit. Jen na pstruha používám pouze máslo, sůl a kmín. Za štiku zasněženou posílám bodík. :-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia

Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Vánoční štika zasněžená parmezánem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7o7