Jak na nepečené cukroví bez alkoholu? Smlsněte si na cukroví, které mohou i děti
Alkohol v těstech či náplních, které následně projdou tepelnou úpravou, je neškodný. Vysokou teplotou se vypaří a v dané dobrotě zůstane jen jeho aroma. Jak však připravit nepečené cukroví bez alkoholu?
Nepečené cukroví s alkoholem nemůžeme podávat dětem, těhotným ženám a lidem, kteří alkohol z mnoha důvodů nesmí. Jsou však způsoby, jak připravit chutné nepečené cukroví i bez něj, aby si na nich mohla pochutnat celá rodina bez výjimky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na nepečené cukroví bez alkoholu
Alkohol zkrátka vyměňte za jinou, alespoň částečně tekutou či měkkou ingredienci.
- Do těsta na nepečené cukroví lze použít máslo, Salko, živočišné i rostlinné mléko, přírodní sirupy či med. Datlová pasta také skvěle poslouží jako pojivo těsta.
- V oblibě jsou i ořechová či čokoládová másla a další jim podobné pomazánky.
- Bát se nemusíte ani kokosového oleje, který nepečenému cukroví dodá na chuti i vůni. Obavy nemusíte mít ani z čerstvých vajec, pozor však na trvanlivost cukroví.
- Jste-li labužníci, použijte do nepečeného cukroví studenou instantní kávu.
Tip: Nezapomeňte nepečené cukroví správně skladovat, tedy zásadně v lednici a v uzavíratelné vzduchotěsné nádobě, aby cukroví nevysychalo a nepřejímalo pachy.
Mohlo by vás zajímat
Nepečené cukroví bez alkoholu chutná stejně tak výtečně, ovšem je tu jedna menší záludnost, kterou je trvanlivost. Alkohol je konzervant, prodlužuje tedy dobu trvanlivosti nepečeného cukroví až na 3 týdny. Bez alkoholu je potřeba toto cukroví sníst do 3–7 dnů od přípravy, a to v závislosti na složení a následném skladování.
Jedním z mnoha chutných receptů na "nealko" nepečené cukroví je ten na jednoduché Raffaelo kuličky, na které potřebujete pouhé 3 ingredience, a jejichž přípravou vás s lehkostí provede následující videorecept. Tak šťastné a veselé!
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře