Jak připravit omáčku z vypečené šťávy. Výborně se hodí k doplnění pečeného masa
Omáčka, kterou připravujeme z vypečené šťávy z masa, má výraznou vůni, chuť a barvu. Je oblíbená k doplnění masa při podávání s bramborami, knedlíkem nebo rýží. Omáčku můžeme připravit řidší nebo hustší, podle toho, jaká se nám ke konkrétnímu jídlu více hodí.
Po vyjmutí pečeně dáme nádobu s vypečenou šťávou na sporák na střední teplotu. Zaprášíme trochou mouky a dobře promícháme. Během mírného varu vařečkou do omáčky seškrábneme i případné připečené kousky pečeně ze dna nádoby. Během míchání vznikne hustá voňavá omáčka.
Omáčka k pečenému masu
Vzniklou omáčku po chvíli doplníme vývarem nebo vodou. Pozvolna ještě vaříme asi 20 minut na hustotu, která nám vyhovuje. Omáčku můžeme obohatit např. kořením, zeleninou a smetanou, to již podle zvoleného receptu. Podáváme k pečenému masu.
Připravili jsme pro vás velký výběr receptů z masa pro každou příležitost. Můžete se podívat do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 19 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře