Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce  i vánoční likér
Zdroj: Unsplash

Také jste jako malí nedokázali odtrhnout pusu od zahuštěného slazeného mléka a vlastně i dnes Salko milujete do kávy a moučníků? Přemýšlíte, kolik cukroví a pokrmů z něj lze vytvořit zrovna na Vánoce? Pojďte se podívat do našeho výběru těch nejlepších receptů.

Kondenzované (zahuštěné) slazené mléko vzniká částečným odpařením vody z mléka (zahuštěním mléka) a přidáním cukru. A zkoušeli jste domácí? Díky své konzistenci je perfektní na přípravu dezertů a cukroví včetně zmrzlin.

Kokosky

Pokud milujete kokos, tak kokosky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Jaká surovina více připomíná malebnou zasněženou krajinu, kterou si na Vánoce tolik přejeme, než strouhaný bělostný kokos?

Raffaelo kuličky

Zasněžené kuličky, které jsou sladké jako med a s oříškem uvnitř, známe úplně všichni. Jsou jednoduché, nepečené, rychlé, neskutečně dobré a navíc udělají na svátečním stole opravdovou parádu.

Medové kuličky

Medovník milujeme všichni jako dort nebo zákusek ke kávě po celý rok. V malém kulatém podání z něj můžete mít dokonalé cukroví na Vánoce i skvělý dezert pro rodinné oslavy.

Oplatkové řezy

Dortové oplatky nás přímo vybízí ke spojení sladkým mlékem a lehkým dozdobením nebo politím čokoládou. Můžete použít karamelové nebo obyčejné Salko, přidat oříšky a vytvořit griliáš.

Krémy

Salko má skvělou konzistenci na vytvoření dokonalého krému, který lze použít na slepení jakéhokoliv vánočního cukroví. Nejčastěji se vyšlehá s máslem v poměru 1 plechovka na 200 g másla.

Domácí vánoční likéry

Za pár minut máte připravený krémový sladký likér, který je skvělý s rumem, ale můžete vytvořit i verzi jen s mlékem. Vyzkoušíte tuto specialitu podle našeho videoreceptu?

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více