Hamburská z vepřových plátků

dastin01@seznam.cz Kuchař: dastin01…

Doba přípravy: asi 1 hodinu asi 4 Vepřové maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

vepřové plátky (plecko, kotlety, krkovice je nejlepší)
mrkev
celer
petržel
cbule
obyčejná hořčice
kyselá okurka (menší)
šunkový salám (asi 10 dkg)
smetana (lepší je zakysaná)
hladká mouka - asi 3 lžíce
sůl
pepř
Koření:
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
tymián - špetka (na špičku kulatého jídelního nože)
- můžeme dát do mulu nebo do vajíčka na sypký čaj
kostka masoxu - hovězího
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.

  2. Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit asi 5 minut - než pustí šťávu - přidáme
    lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut.

  3. Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo
    rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem.

  4. Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a
    podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hamburská z vepřových plátků

Tématické fráze: hamburská vepřová kotleta nejlepší recepty

Zapomněl/a jsem heslo