Hamburská z vepřových plátků

Vepřové maso Doba přípravy: asi 1 hodinu 10 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: asi 1 hodinu 10 názorů

Suroviny asi 4

vepřové plátky (plecko, kotlety, krkovice je nejlepší)
mrkev
celer
petržel
cbule
obyčejná hořčice
kyselá okurka (menší)
šunkový salám (asi 10 dkg)
smetana (lepší je zakysaná)
hladká mouka - asi 3 lžíce
sůl
pepř
Koření:
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
tymián - špetka (na špičku kulatého jídelního nože)
- můžeme dát do mulu nebo do vajíčka na sypký čaj
kostka masoxu - hovězího

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.

  2. Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit asi 5 minut - než pustí šťávu - přidáme
    lžíci obyčejné hořčice, koření v mulu, masox, opečené plátky, vodu, aby bylo maso ponořené a dusíme v tlakáči asi 35 minut.

  3. Po otevření maso vyjmeme, zahustíme záklechtkou z mouky a smetany, povaříme a podle potřeby zahustíme nebo
    rozředíme, dochutíme solí a citronem a propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixerem.

  4. Když je omáčka hotová, přidáme na proužky nakrájený salám a okurku. Vložíme zpět plátky masa, prohřejeme a
    podáváme s houskovým knedlíkem nebo uchováme alespoň 24 hodin (rozleželá chutná lépe).

Komentáře k receptu Hamburská z vepřových plátků

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Od 5.2.2019 (komentár hosta) je nasledujúci komentár váš - 11.4.2021. Medzitým nikto nereagoval.

    Odpovědět

  • ano,protože dva roky žádný komentář nepřibyl a najednou jsou tu hned dva.Je to asi tím že nebyl o recept
    zájem a to právě kvůli jedné fotografii.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    dastin01@seznam.cz: a to řešíte teď???Dva roky a vy jste se teprve teď ozval???:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    dastin01@seznam.cz:
    Neračte být tak útlocitný :-)
    Aniž bych četl komentáře, tak jsem "prostudoval" recept a přišel mi OK
    Podle komentářů šlo pouze o zcizené foto a kritici měli pravdu, neníližpravda, že?
    Nyní je zde váš obrázek, tak wcg;-)
    No, pominu-li ty omáčkou zaneřáděné knedlíky :no: (kdysi mi za podobné zvěrstvo kolegové řádně "umyli" hlavu... :-8

    Odpovědět

  • poznal jsem,že lidé jsou zlí a nechápaví,jdou si jen pro svoje hodnocení a neumí odpouštět.Proto prosím o odstranění mého receptu.Děkuji

    Odpovědět

  • hosta hosta

    dastin01@seznam.cz: lepší recept bez fotky, než s cizí - takhle to tady nefunguje:-(( - navíc hodila? špikované maso krájené z celého kusu a vaše plátky? No - tu zcizenou fotku mažu a pokud uvaříte, vyfotíte, můžete fotku dodat.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    dastin01@seznam.cz: Recept vzhledem nebude ani podobný. Nic v něm nešpikujete! Alou hezky uvařit a nafotit a né se chlubit cizím peřím!:-D

    Odpovědět

  • moc se omlouvám,ale žádnou fotku jsem neměl a proto jsem použil fotku která mě velmi zaujala a k receptu se hodila.Pokud Vám to tolik vadí ,můžu recept i s fotkou odstranit

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: byla jsi rychlejší, nevěřila jsme svým očím:-//

    Odpovědět

  • hosta hosta

    https://www.toprecepty.cz/recept/48794-veprova-kyt...
    - to snad ne:-// - vrchol drzosti - ukrást fotku přímo odsud z Topreceptů :no::no:

    Odpovědět

Tématické fráze: hamburská omáčka v tlakovem hamburská vepřová kotleta top recepty hamburska omáčka hamburská vepřová z krkovice hamburská vepřová kotleta nejlepší recepty hamburská krkovice nejlepší hamburská hamburská v tlakovém hrnci hamburská kotleta recept hamburská kotleta hamburská omáčka recept hamburská kotleta recepty hamburská kýta v tlakaci omáčka recept vepřová kotleta hamburska vepřové platky se šunkou hamburská top recepty co uvařit z veprovych kostek