Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenka ve sklenici

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 12. 2016 20:01

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie50 412 kJ / 12 049 kcal
Bílkoviny873,80 g
Tuky950,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 6,21 g
Sodík 1,45 g
Sůl1,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Víčka na zavařování používám jen nová, s červenou gumičkou. Mám jistotu, že se mi dobře zavařené maso nezkazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

23. 9. 2022 12:57

gripin85: Dajda už odpověděla za mě (díky!). Já zas třeba nechápu váš záporný palec k její odpovědi :omg: Za co, že vám rychle a slušně odpověděla? To snad ne :-D

Dajda Dajda

22. 9. 2022 23:05

gripin85: Třeba proto, aby to v té láhvi vydrželo oněch 6 měsíců a nemuselo se vše hned spotřebovat? :-O

gripin85

22. 9. 2022 22:25

Proč to zavařujete dvě hodiny? Vše je už tepelně zpracováno, tak k tomu přece není důvod.

clupmi clupmi

11. 4. 2018 10:10

Jsem tlačenkový maniak. To nás také nedávno napadlo, vyřeší se tím problém tlačenky z mrazáku. Většinou koupím nebo vyrobíme několik "nohavic" a tlačenku de fakto jím jen já. Dávám palec nahoru a uložil jsem si do oblíbených. :yes::yes::yes:

Drobek Drobek

24. 12. 2016 16:02

Teda Ivo, jak to, že mi tohle takovou dobu unikalo? Až dnes jsem tento skvost objevil v nejlepších receptech.
Rád si ji po troškách, po jedné sklenici udělám a půjde to bez sterilace.:-p
Děkuju moc, bod už jsem přidal.

zdenka

20. 12. 2016 18:49

Milan P.:ta Vaše tlačenka vypadá móc lákavě,hned bych si dala :yes:

Milan P.

20. 12. 2016 17:58

cathleen: Velmi dobrý nápad. Musím zkusit. Doposud jsem nechával pomalu rozmrznout v lednici, ale toto je možná lepší nápad. Nyní, když dovolíte přídám pár obrázků tlačenky z mrazáku. Mozajka nic moc.Podle materiáku,bůček a plecko.Také to ale není tak nejhorší !!! Ale chce to pomalu rozmrazovat !
Člověk se stále učí. Zdraví Vás , Milan P.

cathleen cathleen

19. 12. 2016 14:41

Roman Vráb: nám se také sulc z mrazáku trhal. Pak manžel zjistil, že když celou tlačenku z mrazáku provaří ve vodě (ani nemusí vařit, jen ji prostě teplem rozpustí) a pak nechá vychládnout a znovu ztuhnout, je jako čerstvá, pěkně pevná....od té doby děláváme tlačenky do mrazáku kraťounké (pokud dáváme mrazit) a převáříme vždy jen jednu, která se okamžitě sní;-)

casino casino

18. 12. 2016 23:26

Roman Vráb:
Tlačenku (spíše libovější) plním do plastových rukávů, povařím ve vodě, po vychlazení krájím na jednoporcové plátky, plátky proložím PE folií, po 4 porcích vložím do PE sáčku a RYCHLE zamrazím. Před konzumací nechám zvolna rozmrazit v lednici. Nerozpadá se, akorát játra trošku změní strukturu:-)

Roman Vráb

18. 12. 2016 19:38

Milan P.: Milane,tlačenka by sa nemala mraziť lebo mráz rozruší sulz,a po rozmrazení sa rozpadáva... Aspoň ja mám takú skúsenosť. Roman z Oravy.;-)

Milan P.

18. 12. 2016 13:12

Zdravím Vás.
To nemá chybu. Tlačenku také děláme, jen ji dáváme do salámových střev a pokud je tlačenky více, tak do mrazáku.Tlačenky jsou menší a rychleji se po rozmrazení spotřebují.
Milan P.

mysulka mysulka

12. 12. 2016 10:18

<3:yes:

cathleen cathleen

11. 12. 2016 10:10

Díky:-K Vidím, že podobně dělá spousta lidí :-)
Bude třeba pořádně využít tohle zimní období.....venku je parádně chladno, v kuchyni "přeslazeno" od chystaného cukroví a nám si v lednici hoví kus plecka na domácí šunku...:-8

zizala zizala (moderátorka)

11. 12. 2016 08:16

cathleen: Lepší než z mrazáku nepochybně, zavařená si uchová chuť i texturu déle než mražená :yes:

yanull: Tlačenkové rizoto jsem zkusila kdysi z nevědomosti, nesetkalo se s úspěchem. Raději to, co je pro studenou kuchyni, necpu do teplých jídel ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování tlačenky do sklenic zavařovani tlačenky zavařená tlačenka jak uchovat tlačenku jak zavařit tlačenku tlačenka zavarovani tlačenka tlačenka do mrazáku tlačenka v mrazáku tlačenka zavařování tlačenka ve sklenicích jak zavařovat tlačenku uchovani tlačenky zavařovací sklenice na tlačenku tlačenka zavařená tlačenka z mrazáku zavarena domaci tlacenka domácí tlačenka ve sklenici salámová tlačenka domácí tlačenka zavařená

Suroviny: hlava vepřová, koleno vepřové, plec vepřová, kůže vepřová, maso vepřové, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek

TopRecepty.cz

Tlačenka ve sklenici

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1k63