Jak udělat pečínku z vepřového masa? Česká klasika, která nikdy neomrzí
Možná se vám bude zdát vepřová pečeně moc fádní, avšak šťavnatou a dobře okořeněnou pečení odzbrojíte všechny strávníky. Vepřová pečeně se s oblibou peče v celku nebo se využívá k přípravě řízků a steaků.
Vepřová pečeně se skvěle hodí k pečení, dušení, ale také k minutkové úpravě na pánvi. Maso můžete ochutit různými druhy koření, česnekem nebo čerstvými bylinkami. Poradíme, jak pečeni připravit, aby byla dokonale šťavnatá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat vepřovou pečínku
- Každou vepřovou pečeni je třeba předem důkladně osolit a okořenit z každé strany včetně záhybů. Skvělé je také naložení masa do marinády přes noc.
- U pečení zapomeňte na vysokou teplotu, správná pečínka si žádá pozvolné pečení s nižší teplotou v zakrytém pekáči, což zajistí rovnoměrné propečení a zachování šťavnatosti - maso se tak nebude se vysušovat. U pečeně nezapomínejte především na pravidelné podlévání.
- Na závěr pečení okryjte poklici a zvyšte teplotu, aby měla pečínka krásnou zlatavou barvu a křupavou kůrku.
- Po vytažení maso nechte odpočívat pod alobalem alespoň 10 minut na teplém místě a poté ho naporcujte. Pokud byste nakrájeli pečeni ihned, vyteče z ní lahodná šťáva a maso bude působit vysušeně.
Pojďte si připravit pečenou vepřovou plec, doplněnou o špenátovou omáčku, která voní do dálky česnekem. S přípravou vám pomůže krok za krokem videonávod a zaručeně sklidíte velkou chválu od rodiny. Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře