Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 42 názorů

Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů
556

Suroviny

500 g vepřové plece
200 ml smetany ke šlehání
6 stroužků česneku
1-2 lžíce předsmažené cibule
200 g mraženého listového špenátu
jíška, granulovaná jíška nebo mouka rozmíchaná v tekutině (smetana, mléko, voda)
olej
pepř
sůl
masový vývar
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso, které jsme nakrájeli na silné plátky, osolili a opepřili.

  2. Když je maso dohněda opečené, přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou (v tom případě do ní rozdrobíme masox). Přidáme česnek, čtyři stroužky pokrájené na plátky a dva stroužky prolisované nebo jemně nastrouhané. Za průběžného podlévání malým množstvím vývaru (vody) dusíme doměkka.

  3. Poté přidáme kostky mraženého listového špenátu a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Přilijeme smetanu a pokrm zahustíme jíškou, granulovanou jíškou nebo moučnou záklechtkou (tu dobře provaříme).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 433 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

  • lucka719 lucka719

    Dneska jsem dělala na oběd a bylo to vynikající! Určitě jsem tohle jídlo nedělala naposled! :yes: :-)

    Odpovědět

  • jana-jm jana-jm

    Dělám dneska poprvé a určitě ne naposled. Moc dobré to je. Špenátu jsem dala jednou tolik a vůbec nám to nevadí. :-8:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc mě těší zájem o recept:-K. Také jsem ho na chalupě vařila pro větší množství lidí a nikdo si nestěžoval...;-):-D. Děkuju za ohlasy.:-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Omáčka skvělá, maso měkoučké :-) K tomuhle receptu se určitě budu vracet ráda :-K Zvlášť v sezóně, kde ještě máme vlastní "zahrádkový" špenát :-)

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Dnes jsme tuto mňamku měli k obědu přes počáteční nesouhlas manžela (chtěl klasiku - vepřové pečené v troubě a k tomu špenát a knedlík), který se nakonec olizoval až za ušima a šel si i přidat :-D Zasloužený bodík už jsem udělila a recept rozhodně zařazuji mezi top oblíbené :yes: Moc díky! :-K

    Odpovědět

  • Omarek Omarek

    Udělala jsem s těstovinkami .. velká mňamina .. bodík letííí :)

    Odpovědět

  • PetulkaN PetulkaN

    :yes: vynikající!

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Velmi dobrý recept :-p Měla jsem již upečené plecko na šťávě s troškou rajčat.Část jsme snědli tak a část jsem upravila dle tohoto receptu.Podávala jsem s bramborovými nočky.Posílám bod i foto ;-)

    Odpovědět

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    Hledám, co nového uvařit ze starého plecka. A ejhle!Takový super recept. Zítra to spáchám. Pak vám dám vědět, jak to dopadlo:-D

    Odpovědět

  • odolov11 odolov11

    Mňam!!! Letos kde-co na zahrádce sežrali slimáci. Ale jahod a špenátu bylo dost, špenát jsme zkoušeli poprvé. Takže jsem trochu rozpačitá, je ho dost v mražáku, ale hledám recepty. Tenhle je absolutně báječný.
    :-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Vendy Vendy(neregistrovaný)

    Vypadá to výborně:-). Mám inspiraci na zítřejší oběd:-).
    Štěpánko, jako přílohu budu dělat gnocchi, je to podobné jko knedlík

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Cci se zeptat,co se k tomu hodí jako příloha,krom bram.knedlíku,zítra to chci vařit.:-)

    Eliza:

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Jaktože mi tento receptík utekl??:-O:-O:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Prima Mama: Děkuji.:-K

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Včera jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali, posílám bodík:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo