Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso je u nás velmi oblíbené a to dokonce tak, že každý sníme průměrně 40 kg vepřového za rok. Není divu, hodí se totiž na všemožné úpravy, které nás jen napadnou. Někdy ale můžeme trochu tápat v názvech částí masa.

Občas máme pro jeden druh masa dva názvy a to nás pak plete. Třeba kotleta a pečeně. Jedná se o totožnou část prasete, tedy vepřový hřbet. Tento libový kus masa se táhne podél páteře a protože se příliš nezapojuje do pohybu, je jemný a světlý.

Jaký je rozdíl mezi kotletou a pečení

Řekli jsme si, že se jedná o tentýž kus masa, ale:

  • Když na mase ponecháme kost, říkáme mu kotleta.
  • Když váleček masa vykostíme a ponecháme ho v celku, máme pečeni.
  • Abychom vám ještě trošku zamotali hlavu, musíme dodat, že vykostěné kotletě, tedy pečeni, se také říká karé.
  • Za pečeni označujeme i přední část masa, blíže k pleci.

Věříme, že jsme vám pomohli zorientovat se v názvech a rozdílech masa, a teď už nezbývá nic jiného, než koupit u řezníka správný druh masa a připravit chutný oběd. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Nejnovější recepty Více