Jak upéct piškotovou roládu? S máslovým krémem a ozdobená oříšky chutná skvostně
Piškotová roláda je oblíbený moučník, který se báječně hodí na každodenní odpoledne i ke slavnostní příležitosti. Naplnit ji můžete podle své fantazie buď marmeládou, svěžím mascarpone a nebo klasickým máslovým krémem.
Piškotová roláda je dokonale nadýchaná a naplněná krémem, na řezu pak vypadá velmi lákavě. Do svěžího krému můžete přidat čerstvé ovoce, nejoblíbenější jsou maliny, borůvky či jahody. Inspirujte se tímto moučníkem k šálku voňavé kávy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct piškotovou roládu
Nadýchanou piškotovou roládu zvládnete upéct za krátkou chvíli a ozdobená oříšky i strouhaným kokosem je neodolatelná.
Na přípravu rolády budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Dále vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, do které poté vmícháte tuhý sníh z bílků.
- Do směsi přidávejte po lžících polohrubou mouku. Dbejte na postupné přidávání. V případě, že by jste mouku přidali najednou, padla by ke dnu.
- Připravené těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby. Těsto pečte do růžova na 180 °C po dobu asi 8 minut (podle trouby).
- Ještě horký piškot překlopte pomocí navlhčené utěrky z plechu a ještě za tepla zarolujte.
- Nyní uvařte oslazený vanilkový pudink, který poté necháte vychladnout. Do vychladlého pudinku zašlehejte po částech máslo stejné teploty.
- Piškot potřete připraveným krémem, stočte do rolády a krémem potřete také celý povrch.
- Roládu posypte nasekanými oříšky či strouhaným kokosem.
Pojďte si připravit piškotovou roládu s krémem, která je nadýchaná a vláčná. Videonávod vás provede přípravou krok za krokem a ukáže vám, že srolovat roládu není žádná věda. Napište nám do komentáře, jak se vám moučník povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře