Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda je oblíbený moučník, který se báječně hodí na každodenní odpoledne i ke slavnostní příležitosti. Naplnit ji můžete podle své fantazie buď marmeládou, svěžím mascarpone a nebo klasickým máslovým krémem.

Piškotová roláda je dokonale nadýchaná a naplněná krémem, na řezu pak vypadá velmi lákavě. Do svěžího krému můžete přidat čerstvé ovoce, nejoblíbenější jsou maliny, borůvky či jahody. Inspirujte se tímto moučníkem k šálku voňavé kávy.

Jak upéct piškotovou roládu

Nadýchanou piškotovou roládu zvládnete upéct za krátkou chvíli a ozdobená oříšky i strouhaným kokosem je neodolatelná.

Na přípravu rolády budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Dále vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, do které poté vmícháte tuhý sníh z bílků.
  3. Do směsi přidávejte po lžících polohrubou mouku. Dbejte na postupné přidávání. V případě, že by jste mouku přidali najednou, padla by ke dnu.
  4. Připravené těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby. Těsto pečte do růžova na 180 °C po dobu asi 8 minut (podle trouby).
  5. Ještě horký piškot překlopte pomocí navlhčené utěrky z plechu a ještě za tepla zarolujte.
  6. Nyní uvařte oslazený vanilkový pudink, který poté necháte vychladnout. Do vychladlého pudinku zašlehejte po částech máslo stejné teploty.
  7. Piškot potřete připraveným krémem, stočte do rolády a krémem potřete také celý povrch
  8. Roládu posypte nasekanými oříšky či strouhaným kokosem.

Pojďte si připravit piškotovou roládu s krémem, která je nadýchaná a vláčná. Videonávod vás provede přípravou krok za krokem a ukáže vám, že srolovat roládu není žádná věda. Napište nám do komentáře, jak se vám moučník povedl.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli