Piškotová roláda: 6 častých chyb při její přípravě, kterých se už nemusíte bát
Roláda z piškotového těsta je sladký moučník, který se připravuje z upečeného piškotu na plechu, potřeného marmeládou a krémem, a pak zabaleného do válečku. Po ozdobení povrchu se krájí na kolečka.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě piškotové rolády
Popíšeme vám 6 chyb, kterých se můžete dopustit:
- Nedostatečně vyšlehaný sníh z bílků nebo málo vyšlehaná žloutková pěna způsobí, že je roláda nízká a láme se.
- Piškot, který hned nevložíme do trouby, ztratí svou nadýchanost, protože uniknou bublinky vzniklé při šlehání těsta.
- Roládu pečeme na pečicím papíru, kterým vyložíme i kraje plechu, a těsto rozetřeme stejnoměrně po celé ploše, aby se kraje nepřipálily.
- Suchá a lámající se roláda vznikne při pomalém pečení a vysušení těsta. Plech vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C.
- Prasknutí rolády po upečení zabráníme přidáním oleje do těsta a mírným stočením stále teplého plátu i s pečicím papírem. Rozbalujeme až po vychladnutí.
- Příliš řídký krém z rolády při balení vytéká. Volíme tedy dobře vyšlehané máslové krémy nebo šlehačku s mascarpone.
Receptů na rolády je nepřeberné množství. Připravte si podle našeho videa nadýchanou roládu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře