Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak využít tuňáka z plechovky? Poradíme hned několik nápadů na chutné pokrmy
Zdroj: Freepik, azerbaijan_stockers

Tuňák v konzervě je jedna z nejoblíbenějších surovin v domácí spíži, a to především pro jeho všestranné použití. Kousky tuňáka nejčastěji využíváme do pomazánek, zeleninových salátů, ale i do těstovin.

Tuňák z plechovky může být součástí mnoha pokrmů, kdy také dodáte tělu dávku důležitých živin. V obchodech jsou různé varianty na výběr a vždy záleží na vaší chuti - vybrat lze tuňáka se zeleninou, ve vlastní šťávě či v rostlinném oleji.

Jak využít tuňáka z konzervy

Inspirujte se snadnými recepty, do kterých zakombinujete i konzervovaného tuňáka:

  • Pomazánky: Lahodnou tuňákovou pomazánku máte hotovou během pár minut k rychlé svačině či večeři, stačí ho smíchat s krémovým sýrem či tvarohem. Pomazánkou namazanou na chlebíčcích pohostíte také návštěvu.
  • Zeleninové saláty: Jestli hledáte rychlý a zároveň zdravý oběd, stačí smíchat čerstvou zeleninu s kousky tuňáka, který zakápnete chutnou zálivkou. Salát se stane sytějším, když přidáte i vařené vejce.
  • Těstovinové saláty: Saláty s těstovinou jsou velmi oblíbené především během letního období jako studený oběd. Stačí těstovinu smíchat s tuňákem, nakrájenou zeleninou, šunkou a na závěr promíchat s oblíbenou zálivkou ze zakysané smetany.
  • Sendviče: Obměňte své svačiny za populární sendviče, tuňák chutná báječně i ve spojení s avokádem či rukolou. Připravit je můžete jakkoli podle svých možností. 
Pojďte vyzkoušet lahodný těstovinový salát, který podle videoreceptu připraví i úplní začátečníci v kuchyni. Do jakých pokrmů nejčastěji přidáváte tuňáka? Podělte se v komentářích o své zkušenosti. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli