Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.
Kromě tuňáka v oleji lze použít např. sardinky, uzenou makrelu, tresčí játra i tuňáka v tomatě. Rybičkové pomazánky výborně chutnají doplněné jemně nakrájenou cibulí, zelenou petrželkou nebo pažitkou a kouskem citrónu.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Ze sardinek slijeme olej, přidáme cibuli, pomazánkové máslo, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Pomazánku rozmícháme a podle hustoty můžeme přidat trochu oleje. Mažeme na celozrnný chléb.
Uzenou makrelu vykostíme a k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a máslo. Společně umixujeme. K základu nastrouháme vařená vajíčka, kyselou okurku a tvrdý sýr. Zakápneme citrónovou šťávou, ochutíme a doplníme zakysanou smetanou, hořčicí a tatarkou.
Rybičky v tomatě smícháme s najemno nakrájenou červenou cibulí, nastrouhaným sýrem, kečupem a chilli kořením. Dochutíme solí a pepřem. Mažeme na dobře počesnekované topinky.
Změklé máslo vyšleháme s Lučinou, přidáme tresčí játra i s olejem, jemně nakrájenou cibuli a sterilované okurky, sůl a worcester. Dobře promícháme a mažeme na pečivo, zdobíme nakrájenou cibulí nebo naťovou petrželkou.
Krabí tyčinky, vyrobené z rybího masa, nakrájíme nadrobno. V misce smícháme změklé máslo s hořčicí, bílým jogurtem a cottage. Přidáme krabí tyčinky. Dochutíme nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a solí. Po rozmíchání mažeme na chlebíčky.
Pomazánku z vařených vajíček a tuňáka doplníme čerstvým a dobře vyzrálým avokádem, které vlastně nahradí majonézu. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
V misce rozmačkáme vidličkou tuňáka, přidáme nahrubo nastrouhaná vařená vajíčka a nakrájenou cibuli. Doplníme ještě Lučinou, hořčicí a majonézou. Dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s pečivem a zdobíme zelenou petrželkou.
Komentáře