Kuřecí gyros se zelným salátem

Suroviny

360 g kuřecích prsou
3 lžíce oleje
špetka tymiánu a oregana
4 stroužky česneku
citronová šťáva
600 g hlávkového zelí
280 g bílého jogurtu
3 lžíce rajského protlaku
sůl, pepř, ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou oleje, lisovaným česnekem, přidáme oregano a tymián, promícháme. Přidáme maso a necháme půl hodiny v chladu.

  2. Zelí nakrájíme na nudličky, mírně osolíme, opepříme, dle chuti přidáme ocet a nakonec jogurt a promícháme.

  3. Uleželé maso zprudka opečeme na rozehřátém tuku, nakonec přidáme rajský protlak a necháme prohřát.

Poznámka od kuchařky

Receptem jsem se inspirovala z knihy "Hubneme s rozumem tvořivě."

Komentáře k receptu Kuřecí gyros se zelným salátem

K receptu nejsou žádné komentáře.