Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví suché jako troud nepotěší nikoho a jeho náprava je jen stěží možná. Právě proto byste měli cukroví dopřát vhodné podmínky k tomu, aby nemělo šanci vysychat a tím se znehodnocovat. Jak na to, vám poradíme.

Cukroví může být přesušené už vlivem chybného pečení, a to především dlouhým pečením při nižší teplotě nebo naopak pečením při zbytečně vysoké teplotě. Jak ale zachovat křehkost a jemnost hotového cukroví během skladování? Známe odpověď.

Jak zabránit vysychání cukroví

Aby vánoční cukroví nevysychalo, je nezbytné ho správně skladovat. Cukroví je tedy potřeba uložit do vhodné nádoby do sucha, temna a chladu. Chraňte ho před mrazem i přímým sluncem. Jedná-li se o perníčky, je vhodné k nim do nádoby vložit polovinu jablka tak, aby se perníčků nedotýkala, a pravidelně ji měnit, aby nezačala plesnivět. Perníčky si z jablka vytáhnou potřebnou vlhkost a změknou.

Tip: Kromě jablka můžete k perníčkům přidat také krajíc chleba. Ani ten se jich však nesmí dotýkat a je potřeba ho v pravidelném intervalu obměňovat za čerstvý.

Jak skladujete vánoční cukroví vy? Dáváte si pozor, aby bylo uloženo ve vhodné nádobě a na správném místě? Přichází ideální čas, kdy s námi můžete začít péct lahodné perníčky naší Haničky, a vyzkoušet si na nich správnost vašeho skladování.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky