Jak zabránit vysychání cukroví? Zaměřte se na jeho správné skladování
Cukroví suché jako troud nepotěší nikoho a jeho náprava je jen stěží možná. Právě proto byste měli cukroví dopřát vhodné podmínky k tomu, aby nemělo šanci vysychat a tím se znehodnocovat. Jak na to, vám poradíme.
Cukroví může být přesušené už vlivem chybného pečení, a to především dlouhým pečením při nižší teplotě nebo naopak pečením při zbytečně vysoké teplotě. Jak ale zachovat křehkost a jemnost hotového cukroví během skladování? Známe odpověď.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit vysychání cukroví
Aby vánoční cukroví nevysychalo, je nezbytné ho správně skladovat. Cukroví je tedy potřeba uložit do vhodné nádoby do sucha, temna a chladu. Chraňte ho před mrazem i přímým sluncem. Jedná-li se o perníčky, je vhodné k nim do nádoby vložit polovinu jablka tak, aby se perníčků nedotýkala, a pravidelně ji měnit, aby nezačala plesnivět. Perníčky si z jablka vytáhnou potřebnou vlhkost a změknou.
Tip: Kromě jablka můžete k perníčkům přidat také krajíc chleba. Ani ten se jich však nesmí dotýkat a je potřeba ho v pravidelném intervalu obměňovat za čerstvý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladujete vánoční cukroví vy? Dáváte si pozor, aby bylo uloženo ve vhodné nádobě a na správném místě? Přichází ideální čas, kdy s námi můžete začít péct lahodné perníčky naší Haničky, a vyzkoušet si na nich správnost vašeho skladování.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře