Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Přílohy 6 názorů

Suroviny

300 g tapiokové mouky
150 g jemně nastrouhaného parmazánu
2 vejce
50 ml teplého olivového oleje
sůl
vlažné mléko
---
olej na smažení
---
400 g nasekaných špenátových listů
1/2 paličky česneku
1 lžíce másla
3 lžíce smetany
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu.

  2. Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom vytvořili středně husté těsto na lívance. Necháme odstát.

  3. Na lžíci másla pomalu rozehřejeme česnek, nakrájený na plátky, přidáme nasekaný špenát, osolíme a necháme zavadnout.

  4. Hotový špenát zalijeme smetanou a necháme probublat do zhoustnutí.

  5. Z připraveného těsta smažíme lívanečky tak, aby byly po obou stranách osmažené dozlatova.

  6. Podáváme samostatně jen se špenátem, nebo společně jako přílohu k minutkovému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně připraveno:-*:-K+6:-p
    Díky za odkaz na mouku,ráda jsem si vše přečetla a je fajn,že se dá nahradit i tím škrobemem.Ten mi doma nikdy nepochybí:-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Elizo, tapiokovou mouku neznám, proto si vůbec nedokážu představit, jak to chutná... Má ta mouka nějakou specifickou chuť, nebo je spíš neutrální? Je na výsledné chuti poznat, že to je děláno z jiné mouky, než pšeničné?

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Livanecky vypadaji skvele, v kombinaci se spenatem budou velmi chutne..:-p:-p..u nas se prodavaji sladke brambory (koren manioku), z tech se tapiokova mouka vyrabi, ovsem samotnou mouku neznam, ani jsem nevedela, ze ma tak siroke vyuziti..zase jsem o neco chytrejsi..;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, vypadá to dobře, ale poprvé slyším výraz tapioková mouka, jsem děsně nevzdělaná!!:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Měli jsme k tomu plátek z nízkého roštěnce, jen tak přírodně (nechat odležet, potřít olejem, opepřit - na železné pánvi po každé straně 4 minutky opéct a potom osolit, nechat chvíli odpočinout...a pak už si jen pochutnávat:-p:-p )
    Ale recept je především o těch lívanečkách, které jsou moc dobrou přílohou k čemukoli dobrému, ovšem chutnají i samostatně...:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eli, vypadá to podle surovin, i podle fotek, moc pěkně, podávala jsi lívanečky asi s minutkový masem, něco tam dobrého vidím,:-p mám tyto kombinace - špenát, maso, parmazán moc ráda, takže chuť musí být výborná:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z manioku maniok recepty maniok recept tapioková mouka recepty parmazánové sušenky parmazánové lívance tapioko parmazánové sušenky recept co je tapioko tapiokova mouka lívance z manioku tapioková kaše diskuze perličky z manioku recepty tapioková mouka parmezan recepty tapiokova mouka jak uvařit tapioko parmezanové lívance livanecky se cpenatem parmazanove testo

Zapomněl/a jsem heslo