

Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem
Suroviny 4 porce
- 300 g tapiokové mouky
- 150 g jemně nastrouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 50 ml teplého olivového oleje
- sůl
- vlažné mléko
- ---
- olej na smažení
- ---
- 400 g nasekaných špenátových listů
- 1/2 paličky česneku
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu.
Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom vytvořili středně husté těsto na lívance. Necháme odstát.
Na lžíci másla pomalu rozehřejeme česnek, nakrájený na plátky, přidáme nasekaný špenát, osolíme a necháme zavadnout.
Hotový špenát zalijeme smetanou a necháme probublat do zhoustnutí.
Z připraveného těsta smažíme lívanečky tak, aby byly po obou stranách osmažené dozlatova.
Podáváme samostatně jen se špenátem, nebo společně jako přílohu k minutkovému masu.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem
-
Krásně připraveno
+6
Díky za odkaz na mouku,ráda jsem si vše přečetla a je fajn,že se dá nahradit i tím škrobemem.Ten mi doma nikdy nepochybí -
Elizo, tapiokovou mouku neznám, proto si vůbec nedokážu představit, jak to chutná... Má ta mouka nějakou specifickou chuť, nebo je spíš neutrální? Je na výsledné chuti poznat, že to je děláno z jiné mouky, než pšeničné?
-
Livanecky vypadaji skvele, v kombinaci se spenatem budou velmi chutne..
..u nas se prodavaji sladke brambory (koren manioku), z tech se tapiokova mouka vyrabi, ovsem samotnou mouku neznam, ani jsem nevedela, ze ma tak siroke vyuziti..zase jsem o neco chytrejsi..
-
No, vypadá to dobře, ale poprvé slyším výraz tapioková mouka, jsem děsně nevzdělaná!!
-
varilamyskakasicku: Měli jsme k tomu plátek z nízkého roštěnce, jen tak přírodně (nechat odležet, potřít olejem, opepřit - na železné pánvi po každé straně 4 minutky opéct a potom osolit, nechat chvíli odpočinout...a pak už si jen pochutnávat
)
Ale recept je především o těch lívanečkách, které jsou moc dobrou přílohou k čemukoli dobrému, ovšem chutnají i samostatně... -
Eli, vypadá to podle surovin, i podle fotek, moc pěkně, podávala jsi lívanečky asi s minutkový masem, něco tam dobrého vidím,
mám tyto kombinace - špenát, maso, parmazán moc ráda, takže chuť musí být výborná