Jaká se dává mouka do bramborových knedlíků? Radíme začátečníkům
Bramborové knedlíky patří mezi stálice české kuchyně. Neobejde se bez nich mnoho tradičních jídel, jako je například knedlo vepřo zelo, svatováclavská husa či vepřová pečeně se špenátem. Na sladko pak vítězí kombinace knedlíků se švestkami a mákem.
Na přípravu bramborových knedlíků se samozřejmě neobejdete bez brambor. Nejvhodnější je varný typ C, díky čemuž bude těsto krásně držet pohromadě. Nejlepší je mít také brambory uvařené den předem. Dále budete potřebovat mouku, vejce a sůl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaká se dává mouka do bramborových knedlíků
Nejběžněji se bramborové knedlíky připravují z hrubé mouky. Velmi často se část mouky nahrazuje hrubou krupicí nebo dětskou krupičkou. Někdo však nedá dopustit na bramborové knedlíky pouze s dětskou krupicí. Najdete však i recepty s moukou polohrubou, méně často pak dokonce i s moukou hladkou.
Komentáře