Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky patří mezi stálice české kuchyně. Neobejde se bez nich mnoho tradičních jídel, jako je například knedlo vepřo zelo, svatováclavská husa či vepřová pečeně se špenátem. Na sladko pak vítězí kombinace knedlíků se švestkami a mákem.

Na přípravu bramborových knedlíků se samozřejmě neobejdete bez brambor. Nejvhodnější je varný typ C, díky čemuž bude těsto krásně držet pohromadě. Nejlepší je mít také brambory uvařené den předem. Dále budete potřebovat mouku, vejce a sůl

Jaká se dává mouka do bramborových knedlíků

Nejběžněji se bramborové knedlíky připravují z hrubé mouky. Velmi často se část mouky nahrazuje hrubou krupicí nebo dětskou krupičkou. Někdo však nedá dopustit na bramborové knedlíky pouze s dětskou krupicí. Najdete však i recepty s moukou polohrubou, méně často pak dokonce i s moukou hladkou. 

Pokud se chystáte na své úplně první domácí bramborové knedlíky, můžete postupovat podle videoreceptu níže, ve kterém uvidíte přípravu krok za krokem. Kromě hrubé mouky a dětské krupice se do tohoto těsta přidává ještě i bramborový škrob.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli