Jakou mouku použít na zásmažku? Víme, která je ta pravá k dokonalému zahuštění
Zásmažka neboli také jíška slouží k tradičnímu zahušťování pokrmů, zejména omáček a polévek. Poctivě připravená zásmažka má v české kuchyni podstatnou úlohu - správné zahuštění dovede pokrm k dokonalosti.
Zásmažka se skládá pouze ze dvou základních surovin - z tuku a mouky. Avšak i jednoduchá příprava zásmažky má svá pravidla a s menší dávkou trpělivosti při výrobě docílíte skvělého výsledku. Která mouka se však k jíšce hodí nejvíce?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na zásmažku
Za správné zahuštění pokrmu je odpovědný škrob obsažený v mouce. Ten ve spojení s horkou tekutinou nabobtná a tekutina poté zhoustne.
- K přípravě zásmažky volíme především mouku hladkou, abychom dosáhli hladké konzistence.
- Nejčastěji sáhneme po hladké mouce pšeničné či špaldové, ale nemusíme se bát použít i jiné druhy mouky, jako například bezlepkovou či celozrnnou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Cibulová jíška je nepostradatelná ve spoustě pokrmech - od polévek a luštěnin až po tradiční guláš. Ušetřete čas strávený v kuchyni, připravte si cibulovou jíšku předem a uschovejte ji v lednici. Snadný videonávod vám poradí, jak na to.
Komentáře