Cibulová jíška do lednice

Suroviny

2 velké cibule
250 g sádla
250-300 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a restujeme cca 6-8 minut, neustále mícháme.

  2. Jíšku odstavíme a s občasným promícháním necháme vychladnout. Poté ji předěláme do uzavírací nádoby, nejlépe sklenice a uložíme v lednici. Vydrží i několik týdnů.

Poznámka od kuchařky

Jíšku jsem udělala poté, co jsem vařila guláš na akci pro 35 lidí a cibule nakrájené na hotový guláš hodně zbylo. Nechtěla jsem ji vyhodit, zamrazit asi ani nejde, tak jsem udělala jíšku. Už ji nemám, je velice dobrá do polévek, luštěnin, zelí, gulášů a všude tam, kde potřebujete dohustit. Nejlepší je teď v létě, kdy dělám rychlé zeleninové polévky. Dám vařit zeleninu s libečkem a když změkne, tak vařící jen zahustím studenou jíškou a chvíli povařím. Rychlovka. Kdo chce, může přidat i lžičku papriky. Studenou z lednice odebíráme a vkládáme vždy do vařícího pokrmu.

Komentáře k receptu Cibulová jíška do lednice

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Maminka taky dělala jíšku do zásoby, neteř myslím že ji také dělá. Já ne

    Odpovědět