Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví patří mezi nejstarší vánoční pečivo, které je dokonale křehké a naplněné sladkokyselou marmeládou. Upečené linecké těsto vykrojené ve tvaru srdíček či hvězdiček vypadá na svátečním stole neodolatelně.

Tradiční linecké cukroví je připravené z křehkého těsta a peče se prakticky kdykoli během roku díky vykrajování různých motivů. Avšak o Vánocích má tento druh cukroví své kouzlo a ve spoustě domácností nesmí na svátečním stole chybět

Jakou mouku zvolit na linecké těsto

Abyste docílili správné konzistence těsta, které bude jemné a dokonale křehké, je jasným vítězem pšeničná hladká mouka. Výsledné linecké těsto se bude dobře zpracovávat a snadno válet.
Tip: Alternativou za pšeničnou mouku může být také hladká mouka špaldová, která má lehce oříškovou chuť.

Pojďte si upéct vánoční linecké cukroví podle snadného videonávodu. Provoní celý domov máslem a citronem. Upečená kolečka slepujte sladkokyselou marmeládou a pocukrujte moučkovým cukrem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky