Jakou zvolit mouku na linecké cukroví? Díky jednomu typu bude těsto hladké a jemné
Linecké cukroví patří mezi nejstarší vánoční pečivo, které je dokonale křehké a naplněné sladkokyselou marmeládou. Upečené linecké těsto vykrojené ve tvaru srdíček či hvězdiček vypadá na svátečním stole neodolatelně.
Tradiční linecké cukroví je připravené z křehkého těsta a peče se prakticky kdykoli během roku díky vykrajování různých motivů. Avšak o Vánocích má tento druh cukroví své kouzlo a ve spoustě domácností nesmí na svátečním stole chybět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku zvolit na linecké těsto
Abyste docílili správné konzistence těsta, které bude jemné a dokonale křehké, je jasným vítězem pšeničná hladká mouka. Výsledné linecké těsto se bude dobře zpracovávat a snadno válet.
Tip: Alternativou za pšeničnou mouku může být také hladká mouka špaldová, která má lehce oříškovou chuť.
Pojďte si upéct vánoční linecké cukroví podle snadného videonávodu. Provoní celý domov máslem a citronem. Upečená kolečka slepujte sladkokyselou marmeládou a pocukrujte moučkovým cukrem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře