Jaký krém na obmazání dortu? Mělo by nás také zajímat, jestli se hodí pod potahovku
Krémy na dorty se dají připravit z mnoha ingrediencí, které máme rádi. Někdo dá přednost šlehačce, jiný zase hutnějšímu máslovému krému. Pod potahovku a marcipán použijeme pouze máslový nebo bílkový krém.
Kromě moderních nahých dortů bez obmazu se klasické dorty potírají ze všech stran stejným krémem, kterým promazáváme jednotlivé pláty. Jedna část krému je na promazání, druhá na potření povrchu a boků a třetí část na ozdobení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký krém na obmazání dortu
Použijeme stejný, jaký připravujeme k plnění moučníku:
- Máslový krém s různými příchutěmi nebo s pudinkem se hodí pro všechny typy piškotových dortů a je skvělým základem pro potahování.
- Bílkový krém je lehoučký a jemný, používá se pod potahovku a díky neutrální chuti se dá velice dobře dochutit.
- Sladká šlehačka po chvíli zřidne, proto ji nastavíme sýrem mascarpone a ušleháme pevný krém. Potahovku na ni raději nedávejte, protože ji rozpouští.
- Tvarohový krém se stejně jako šlehačka pod potahovku nehodí, ale je výborným doplňkem hutnějších dortů jako medovník a mrkvový dort.
- Čokoládová ganache je směs horké smetany a v ní rozmíchané kvalitní čokolády, kterou po vychlazení vyšleháme. Hodí se i pod potahovku.
Na jeden z receptů na výborný máslový krém do dortů i cukroví se můžete podívat v našem videu:
Komentáře