Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční přípravy a pečení cukroví jsou v plném proudu, ale ta nejdůležitější fáze slepování nás teprve čeká. Nic se nesmí uspěchat, proto je důležité správné načasování. Cukroví se díky tomu nezkazí a stihne krásně změknout.

Některé druhy cukroví začínáme péct s dostatečným předstihem, aby stihly do Vánoc změknout a rozvonět se. V případě slepovaného cukroví krémem bychom plnění uspěchat neměli, protože by se do Vánoc mohlo zkazit. Krémem plníme nejčastěji plněné ořechy, išelské dortíčky, nepečené úlky nebo slepovaná kolečka

Kdy plnit vánoční cukroví 

Načasování plnění cukroví velmi záleží na tom, jakým krémem budeme cukroví plnit. V případě lineckého cukroví je to nejčastěji kyselkavá marmeláda, která napomůže změknutí a má delší trvanlivost než krém. A kdy je ten nejlepší čas? 

Doporučení: Plněné cukroví je třeba uchovávat v chladu v závislosti na zvolené náplni a průběžně kontrolovat trvanlivost jednotlivých druhů cukroví. Tyto druhy nejsou vhodné k zamražení

Chystáte se na plnění cukroví? Připravte si máslový krém podle našeho videoreceptu. Můžete ho využít na slepování koleček, trubiček, košíčků i plněných ořechů. Přejeme krásné Vánoce. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli