Kdy plnit cukroví? Takto se stihne rozležet, změknout a hlavně se nezkazí
Vánoční přípravy a pečení cukroví jsou v plném proudu, ale ta nejdůležitější fáze slepování nás teprve čeká. Nic se nesmí uspěchat, proto je důležité správné načasování. Cukroví se díky tomu nezkazí a stihne krásně změknout.
Některé druhy cukroví začínáme péct s dostatečným předstihem, aby stihly do Vánoc změknout a rozvonět se. V případě slepovaného cukroví krémem bychom plnění uspěchat neměli, protože by se do Vánoc mohlo zkazit. Krémem plníme nejčastěji plněné ořechy, išelské dortíčky, nepečené úlky nebo slepovaná kolečka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy plnit vánoční cukroví
Načasování plnění cukroví velmi záleží na tom, jakým krémem budeme cukroví plnit. V případě lineckého cukroví je to nejčastěji kyselkavá marmeláda, která napomůže změknutí a má delší trvanlivost než krém. A kdy je ten nejlepší čas?
- Linecké cukroví můžeme začít plnit marmeládou už dva týdny před Vánocemi.
- Cukroví plněné nutellou nebo ořechovou nádivkou plníme taktéž dva týdny před Vánocemi.
- Pokud plníme cukroví tvarohovým nebo smetanovým krémem, pustíme se do toho těsně před Štědrým dnem. Patří zde především malé větrníčky a košíčky.
- Cukroví s máslovým krémem začneme plnit nejdříve týden před Štědrým dnem.
Doporučení: Plněné cukroví je třeba uchovávat v chladu v závislosti na zvolené náplni a průběžně kontrolovat trvanlivost jednotlivých druhů cukroví. Tyto druhy nejsou vhodné k zamražení.
Chystáte se na plnění cukroví? Připravte si máslový krém podle našeho videoreceptu. Můžete ho využít na slepování koleček, trubiček, košíčků i plněných ořechů. Přejeme krásné Vánoce.
Komentáře