Kolik cukru na jahodovou marmeládu? Poradíme nejen začínajícím kuchtíkům
Kdo by nemiloval jahodovou marmeládu? Je krásně červená, dokonale slaďoučká a vynikající na lívancích, v palačinkách, ale také namazaná na čerstvém pečivu. Proto patří mezi nejčastěji vařené domácí marmelády.
Jahodová marmeláda je letním evergreenem, její přípravu však mohou provázet různé otázky. Kolik bude marmelády z 1 kg jahod, kolik cukru potřebuji k přípravě jahodové marmelády? Na následujících řádcích vám vysvětlíme, jak se věci mají.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik cukru je potřeba na jahodovou marmeládu
Tradičně udávaný poměr jahod a cukru při přípravě marmelády je 500 g cukru na 1 kg jahod. Ale pozor, každá várka (i druh) jahod může být jinak sladká a každý z nás má rád rozdílně sladkou marmeládu. Pokud se vám tedy bude zdát marmeláda podle výše zmíněného poměru moc či málo sladká, upravte poměr podle své chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Máte-li v ovocných pomazánkách rádi kousky ovoce, zkuste si uvařit jahodový džem. Budete se divit, proč jste s jeho výrobou nezačali už dávno. Malé varování - nepodceňujte množství, aby džem vydržel alespoň do zimy, je totiž až moc "žravý".
Komentáře